Ees ootab alagrupiturniir ja esialgu kümme kõva lahingut, kus sarnaselt VTB Ühisliigaga ei saa korrakski rihma lõdvaks lasta. Kolm parimat igast alagrupist pääsevad edasi 32 sekka (24 EuroCupilt, 8 Euroliigast).

Gruppidele pilku heites on raske öelda, kui hästi loosiga läks. EuroCup on seni siiski veel taseme poolest paremuselt teine turniir Euroopas.

Kahe esimese koha eest hakkavad võitlema tõenäoliselt end juba varem tõestanud Unics ja VEF. Kuidas läheb ülejäänud kolme tubli vastu?

Esimene mäng on 15. oktoobril türklaste Banviti vastu. Oktoobris kohtutakse ka VEFi ja Unicsiga.

Riia VEF (Läti)

Vana naabrimehe VEFiga on Kalev/Cramo kokku puutunud nii Balti liigas kui ka kahel hooajal Ühisliigas. Aastad tagasi, pärast majanduskriisi lõppu, süstis VEF eelarvesse 50 miljonit krooni (kõlakate kohaselt) ning alates sellest on kodumaal kolm järjesikust kulda võidetud.

Möödunud aastal jõuti EuroCupil vahegruppi, kus jäädi Bilbao (finalist) ja Valencia järel kolmandaks.

Euroliiga lisavalikturniiril kaotati Lietuvas rytasele 71:80.

Mängumeestega VEFil muret ei ole. Vedurit juhib Läti eest EM-il super mänge teinud vanameister Kristaps Janicenoks. Kaasa aitavad tuttavad nimed Tomas Delinikaitis, Arturs ja Janis Berzins ning ameeriklased Dee Drown ja Antywane Robinson.

Kaasani Unics (Venemaa)

Unicsi puhul on loomulikult tegemist hiiglasega. Kalev on üritanud idanaabritele vastu saada Ühisliigas viimased kaks hooaega ja seni kahjuks edutult.

Meeskond on möödunud kahel hooajal end käima saanud. Ühisliigas jõuti finaali. EuroCupil jõuti veerandfinaali, kus jäädi kahe mängu kokkuvõttes seitsme punktiga alla Valenciale. Tunamullu mängiti veel Euroliigas, kus jõuti veerandfinaali, lisaks jõuti ka siis Ühisliigas hõbedale.

Meeskond tundub ka sel hooajal väga asjalik. Endiselt möllab viskekahur Chuck Eidson, liitunud on kreeklane Nikolaos Zisis. Hooajaeelsetes mängudes oli pidurdamatu endine NBA mees Andrew Goudelock. Lisaks on olemas Kostas Kaimakoglou ja Vladimir Veremenko.

Maccabi Haifa (Israel)

Haifa tagas pääsu EuroCupile, võites möödunud aastal üllatuslikult Iisraeli liiga. Aasta varem jäädi näiteks 11. kohale, veel enne seda oldi üheksandad. Tegemist oli meeskonna esimese tiitliga.

Eurosarja turniiril löödi viimati kaasa 2010/11 EuroChallenge'il, kus jõuti vahegruppi.

Meeskonnas mängivad kaks puhastverd ning lisaks veel Nigeeria ja Venezuela päritolu ameeriklast, lisaks üks Venezuela mängujuht ning Iisraeli - Saksamaa verd tagamängija. Meeskonna pikim mees on 206-sentimeetrine Anton Shoutvin. Keskmine pikkus 197, keskmine vanus 27,5.

Skopje Aerodrom (Makedoonia)

Kaks aastat järjest Makedoonia meistrivõistlused võitnud Skopje meeskond pole samuti varem kõrgemates eurosarjades kaasa löönud. Möödunud hooajal jäädi Aadria liigas seitsmendaks.

Meeskond koosneb peamiselt makedoonlastest ja serblastest. Ka on kaks noort ameeriklast, 25-aastane Cade Davis mängis ka eelmine hooaeg (11p mängus), uus mees on samuti 25-aastane ääremängija Justin Reynolds. Keskväljal möllab 209-sentimeetrine ja 36 aastat vana Todor Gecevski.

Banvit Bandirma(Türgi)

Benviti puhul on tegemist aastaid Türgi eliiti kuuluva meeskonnaga. Möödunud aastal jõuti koduliigas finaali, poolfinaalis on mängitud viimased kolm hooaega.

Ka eurosarjad pole klubile võõrad. Möödunud kahel aastal on EuroCupil jõutud vahegruppi. 2011. piirduti alagrupiturniiriga.

Sel hooajal püüti ka Euroliiga kohta. Tšehhi meister Nymburk alistati 87:78, järgmine kohtumine kaotati Ostendele 82:80.

Meeskonna tublimad tunduvad ameeriklased, keda jagub satsi viis. Ohtlik mees on kunagi ka NBA draftis valitud 197cm Sammy Mejia, kes Euroliiga turniiril viskas keskmiselt 20 punkti ja võttis 8 lauapalli mängus. Meeskonnas kõrgub ka 221-sentimeetrine Serbia päritolu türklane Dusan Centekin, kes õnneks väga kõva mängumehena seni tuntud pole olnud.