Kalevi korvpallimeeskonna abitreeneri Indrek Reinboki sõnul oli NBA kogemusega Wroten juba pikemat aega klubi vaateväljas. „Alguses käis kõva kauplemine, kuid lõpuks ta nõustus meie tingimustega. Sellele järgnes aga vaikus, kuni läinud ööl tuli lõpuks tema poolt lepingu kinnitus," rääkis Reinbok. „Ta on tüübilt läbimurdja. Just sellist meest otsisime hooaja algusest saadik."

Reinbok märkis, et Kalev soovib tänavu kindlasti pääseda Ühisliiga kohamängudele ning seepärast oli tagaliini täienduse hankimine hädavajalik. Samas on 25-aastane Wroten Kalevis juba seitsmes välismaalane. Ühisliiga reeglite kohaselt, peab aga meeskonna koosseisus olema vähemalt pooled kodumaised mängijad. Seega jääb praeguses seisus mängus üks välismaalane üle.

„Otseselt kohe keegi lahkumas pole," vastas Reinbok küsimusele, kas uue mängija toomine tähendab mõne senise leegionäri lahkumist. „CSKA-l on ka rohkem leegionäre, kui neid saab Ühisliigas kasutada."

Kalev/Cramo ja Euroopa absoluutsesse tippu kuuluv Moskva CSKA on siiski kaks täiesti erineval tasemel ning võrreldamatute võimalustega meeskonda. Seitsme leegionäri pidamine näib pikemas perspektiivis Kalevi jaoks üle jõu käiv ettevõtmine.

Kes võiks lahkuda?

Meeskonna ühte liidrit Branko Mirkovici ei ähvarda ilmselt miski. Serblasest mängujuht on seni Ühisliigas mänginud keskmiselt 32 minutit. Wroteni tulekuga peaks tema koormus vähenema normaalsuse piiridesse, ehk 25 minuti kanti. Keskmängijad Reggie Lynch ja hiljuti liitunud Arnett Moultrie on meeskonna jaoks olulistes positsioonides ning tagamängija liitumine nende rolli samuti ei kõiguta.

Küsimärk on eile OlyBet Eesti Läti liigas vastast rusikahoobiga kostitanud Chavaughn Lewise kohal. Selge on see, et liiga määrab talle karistuse, kuid Reinboki sõnul ootavad mängumeest tõsised jutuajamised ka klubi juhtide ja treeneritega. Ameeriklase suutmatus oma emotsioone kontrollida, tuli meeskonna sees üllatusena. Võib-olla tuleks tulevikuski plahvatusohtlikust mehest vabaneda? Samas on Lewis olnud viimasel ajal Kalevis selge rünnakute liider.

Veelgi küsitavam on juba pikka aega vigastusega eemal olnud Ivan Almeida roll. Hooaja alguses oli just tema Lewise ees rünnakutel Kalevit vedamas. Ta oli oma rollis tulemuslik, kuid samas oli näha, et Almeida tegutsemine mõneti lõhkus Kalevi mängu ning tegemist pole iseloomult just kõige kergema inimesega. Arvestades seda, et Almeida pole kaks kuud mänginud, oleks temast loobumine üsna loogiline. Seda enam, et kõik rollid oleksid ka temata täidetud.

Novembri keskpaigast saadik on vigastuse tõttu mängudest eemal valgevenelasest suur äär Maksim Salaš. Tema roll oli leegionäri kohta kesine ka tervena. Arvestades seda, et Kalevil on korvi all kaks ameeriklasest keskmängijat ning lisaks ka Kristjan Kangur ja Kristjan Kitsing, poleks ka Salašist loobumine kuigi ootamatu. Suurt auku, see meeskonda ei jätaks.