Tasavägist heitlust oodanud korvpallihuvilised pidid Pärnus esimesel poolajal tundma väikest pettumust, sest kalevlaste kõva kaitse sundis tartlasi visetel sageli eksima. Pealinlased juhtisid teise veerandi keskel koguni 40 : 16 ja võitsid poolaja 41 : 23.

„Esimene poolaeg oli meie poolt super,” lausus Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak. „Olime kaitses vastastest hammastega kinni. Tegutsesime õigesti nii taktikaliselt kui ka individuaalselt. Tartlastel tekkis heade viskekohtade leidmisega suuri probleeme.”

Tartu Ülikooli mängujuht Tanel Sokk tõdes, et nii kehva visketabavusega (neil tabas esimesel poolajal 24 kahepunktiviskest ainult neli) pole neil ühegi meeskonna vastu edušanssi.

Publiku meeleheaks ei andnud ülikoolimeeskond võitluseta alla. Tartlaste maa-ala kaitse sundis kalevlasi sooritama kergekäelisi viskeid. Mandell Thomas ja Janar Talts võtsid korvitegemise enda õlule, seejärel taastasid ka meeskonnakaaslased kindlustunde. Janari Jõesaar sai kolmepunktiviskega käe valgeks ja pärast Thomase kiirrünnakut vähenes Emajõelinna esinduse kaotusseis viiele punktile. Ent Kalev kustutas ruttu rivaali lootusekiire. Vitali Ljutõtš tabas kolmesejoone tagant seisuks 59 : 51 ja talle sekundeeris tabava kaugviskega Sten-Timmu Sokk.

Publiku meeleheaks ei andnud ülikoolimeeskond võitluseta alla. Tartlaste maa-ala kaitse sundis kalevlasi sooritama kergekäelisi viskeid.

„Maa-ala kaitse andis meile võimaluse. Kuid Ljutõtši kolmesel oli mängu saatusele otsustav mõju,” ütles Kullamäe.

Kalev/Cramo rünnakujõudu kandsid välismaalased eesotsas Demonte Harperiga, kes kogus 16 punkti ja üheksa lauapalli. Kuid Varrak tunnistas, et peab nuputama, kuidas kuut tagamängijat kasutada nii, et kõik tunneksid end väljakul vajalikuna ja annaksid suurima panuse.

„Harper meeldib mulle, talle on rohkem lubatud kui teistele tagamängijatele,” sõnas Varrak. „Teiste kohta ei saa öelda, kes on parem. Gregor Arbet pole Vitali Ljutõtšit üle mänginud ja Ljutõtš omakorda ka Arbetit mitte. Sama käib Rain Veidemani ja Martin Dorbeku kohta. Kõigile tuleb mänguminuteid anda, aga see on veidi rütmile mõjunud.”

Halb komme

24-punktise eduseisu sulamist viiele punktile pidas Varrak halvaks kombeks, mis on meeskonda kogu hooaja jälitanud. „Võin tuua kümneid näiteid, kuidas oleme lühikese aja jooksul lubanud vastasel spurtida. Isegi teisipäevases kohtumises Tallinna Kaleviga lasime neil kiiresti vahet vähendada,” ütles Kalev/Cramo juhendaja ja tunnistas, et sellest puudusest tuleb vabaneda.

USA keskmängija Cedric Simmons sulandub tasapisi Kalev/Cramoga, eile jäi tema kontosse 13 punkti ja üheksa lauapalli. Tartu Ülikooli tulemuslikumad olid Thomas 19 ja Dominykas Milka 15 punktiga.

Naiskondade karika pälvis Tallinna Ülikool 77 : 61 võiduga FCR Media/Rapla üle. Samantha MacKay panustas 26 punkti ja üheksa lauapalli.

Eesti karikavõistlused Pärnus

Mehed, finaal: Kalev/Cramo – Tartu Ülikool 71 : 66

Pronksimäng: Pärnu Sadam – Valga Maks ja Moorits 82 : 66

Poolfinaalid: Tartu Ülikool – Pärnu Sadam 72 : 59, Kalev/Cramo – Valga Maks ja Moorits 83 : 60

Naised, finaal: Tallinna Ülikool – FCR Media/Rapla 77 : 61