Kuna EuroCupi korraldav Euroliiga on rahvusvahelise korvpalliliiduga (FIBA) sõjajalal, ähvardavad Eesti korvpalliliitu Kalev/Cramo EuroCupil osalemise korral sanktsioonid. Kõige mustema stsenaariumi puhul võidakse Eesti korvpallikoondis rahvusvahelistest sarjadest eemaldada. FIBA nõuab, et Kalev tuleb EuroCupil osalemise korral riigi meistrivõistlustelt kõrvaldada.

Kalevi mänedžer Kaarel Sibul ütles, et nad peavad eurosarjas osalemise osas otsuse tegema järgmisel nädalal. Tänasel koosolekul mingite konkreetsete lahendusteni ei jõutud.

"Me ei ole midagi otsustanud. Täna arutasime, kuidas leida sellele probleemile parim lahendus," kommenteeris Sibul Delfile ja Eesti Päevalehele. "Meie pole veel 100% otsustanud, kas EuroCupil mängime. Seal on mingid punktid, mis võivad tähendada sanktsioone korvpalliliidule. Me ei taha kellegagi tülli minna. Otsuse peame tegema järgmisel nädalal."

Korvpalliliidu president Jüri Ratas jäi veelgi napisõnalisemaks, kuid andis mõista, et sanktsioonide oht on reaalne. "FIBA on saatnud väga selge seisukoha kõigile rahvuslikele alaliitudele," ütles Ratas. Ka tema kinnitas, et ühtegi otsust täna veel ei tehtud.