NBAs jõudis Simmons kaasa teha kolm hooaega, kuuludes New Orleansi, Clevelandi, Chicago ja Sacramento meeskondade hingekirja. Selle aja jooksul pidas ta 75 kohtumist, saades keskmiselt platsile 9,4 minutiks ning kogudes 2,2 punkti ja 1,9 lauapalli mängu kohta.

Seejärel Euroopa korvpalli siirdunud mehe teenituslehel on teiste klubide seas ka Estudiantes, Enel Brindisi ja Olympiacos. Olympiacoses viskas ta näiteks 30 mänguga keskmiselt 4,5 punkti ja 3,8 lauapalli.

Lisaks võttis mees endale Bulgaaria passi ning esindas Bulgaaria rahvusmeeskonda 2013. aasta EMi kvalifikatsiooniturniiril.

Viimased kaks hooaega pärast põlvevigastust on mehel olnud väga heitlikud, sisaldades mitmeid lühiajalisi lepinguid erinevate klubidega. Näiteks selle aasta alguses oli ta Tel-Avivi Maccabis testimisel, kuid saadeti pärast katseaja lõppu minema.

„Eks tegemist ole taaskord rahakotile vastava ostuga. Tegemist on minevikus loomulikult väga kõva mängumehega, kel viimased hooajad on olnud väga heitlikud. Loodetavasti saame ta kiiresti heasse vormi ning temast võiks meile korralikult kasu olla korvi all,“ sõnas Kalevi peatreener Alar Varrak.

Vaata Simmonsi mänge Enel Brindisi eest: