“Peale pikka kaalumist oleme otsustanud, et loobume sellel hooajal Eurocupil osalemisest seoses FIBA poolt kehtestatud sanktsioonidega ja loodame, et järgmised aastad toovad sellel teemal rohkem selgust. Jõudsime järeldusele, et momendil on selline lahendus ainus võimalik,” sõnas Kalev/ Cramo mänedžer Kaarel Sibul.

„Olukord sai põhjalikult läbi arutatud nii klubi juhatuses endas kui ka klubi ja alaliidu vahel. Vastavalt Eesti Korvpalliliitu jõudnud infole ei ole korvpalli katuseorganisatsioonil FIBA-l plaanis muuta oma otsust (märtsist 2016) ka kõikide teiste alaliitude osas, kelle võistkonnad on täna väidetavalt registreerunud EuroCupile,” lisas Eesti korvpalliliidu president Jüri Ratas.

Ratase sõnul oleks üheks võimalikest karistustest olnud Kalev/Cramo osalemine meistriliigas peatada või juhul kui alaliit oleks jäänud Eurocupil osalemise osas passiivseks, rahvuskoondise eemaldamine FIBA rahvusvahelistelt võistlustelt. Sellise variandi vältimine oli nii klubi kui alaliidu sooviks.

Vastavalt FIBA reeglitele on teada, et riigid, kelle klubid osalevad ECA (Euroleague Commercial Assets) liigades, kaotavad õiguse osaleda meeste rahvuskoondisega tiitlivõistlustel.

Kalev/Cramo osaleb algaval 2016/2017 hooajal seega neljas sarjas – Alexela Korvpalli Meistriliigas, Triobet Balti liigas (alates play-offidest), meeste OlyBet Eesti karikavõistlustel ning VTB Ühisliigas.