Riigis valitseva kriisi tõttu loobusid ukrainlased turniiri võõrustamisest, uute võimalike korraldajate ringi kuulub koos Soome ja teiste Balti riikidega ka Eesti.

"Eesti puhul räägime me ikkagi ainult ühest kuueliikmelisest alagrupist, mitte enamast," selgitas Ratas. Selline variant tuleks kõne alla mõistagi vaid siis, kui EM-i korraldaks kolm või neli riiki koos.

Kas Eesti puhul tähendaks see, et turniiri tahetakse võõrustada koos Soome, Läti ja Leeduga? "Ei pea tingimata see variant olema. Tänapäeval on lennuühendus nii hea, et mõne tunniga saab Euroopas ükskõik kuhu reisida."

"Eesti korvpalliliidul on vajalik oskustepagas taolise alagrupiturniiri korraladamiseks olemas, sest mullu saime hakkama U20 vanuseklassi EM-i võõrustamisega. Selle turniiri läbiviimise reeglistik oli sama, mis täiskasvanute EM-il, lisaks osales seal kuue meeskonna asemel 20."

Kui Eesti peaks tõesti valituks osutuma, tuleks Ratase sõnul uurida vabariigi valitsuselt, kas raha suurturniiri läbiviimiseks leitaks. Riigi toetuseta taolist ettevõtmist läbi viia pole võimalik. "Tallinna linn toetas eelmisel suvel U20 EM-i ning ma ei näe põhjust, miks nad ei võiks sama teha 2015. aastal, kuid need summad on ikkagi kordades väiksemad kui see, mida riigilt vaja oleks."

"Palju oleneb ka sellest, milline saab olema summa, mille peab korraldaja maksma FIBA Euroopale. Üldiselt on need arvud ikkagi suured, kuigi see, et korraldaksime ainult alagrupiturniiri ning saaksime ettevalmistusteks tavapärasest vähem aega, võib summat vähendada."