EKL valib ametist lahkuva Jüri Ratase asemele uue presidendi 18. detsembril, mil Pärnus toimub alaliidu üldkogu.

Salumets otsustas kandideerida, sest on alaliidu viimaste aastate tööga rahul ja peab oluliseks järjepidevust. „Esmajärgus tunnustan EKLi viimastel aastatel tehtud suurt tööd. Kui Jüri Ratas esitas neli aastat tagasi oma arenguprogrammi, vangutasid paljud inimesed pead ning pidasid neid punkte utoopiliseks. Täna aga on reaalsus see, et suur osa neist eesmärkidest on kas täidetud või töös. Tähtis on, et see töö ja järjepidevus ei katkeks,“ sõnas Salumets Delfile.

„Ma näen, kui head ja sisulist tööd on EKLi juhtkond ja sekretariaat viimasel neljal aastal teinud – alaliit on järk-järgult tugevnenud. Et see töö ka vilja kannaks, on vaja samade jõudude ja eesmärkidega jätkata. Enne seda ei saa alustatud tööle lõplikku hinnangut anda,“ selgitas Salumets kandideerimise tagamaid.

Endise korvpalluri ja treeneri presidendiks pürgimist toetab korvpalliliidu suurtoetaja ja rahvuskoondise peasponsor Utilitas. „Eestimaise energiakontsernina on Utilitasele oluline korvpalli kui rahvusliku spordiala hea käekäik. Hea meel on näha, et EKL organisatsioonina on senise presidendi käe all oma töökvaliteeti tõstnud. Usun, et Jaak endise tugeva spordimehena ja EKLi praeguse juhatuse liikmena on tugev kandidaat sellele vastutusrikkale ametikohale,“ kommenteeris Utilitas omanik Kristjan Rahu.

Ka meeste rahvuskoondise peatreener, olümpiavõitja Tiit Sokk avaldas Salumetsale toetust. „Mina inimesena korvpalli seest oleksin Salumetsa presidentuuriga rahul. Sest keerulisem oleks koostööd teha inimesega, kes tuleb nö väljast. Me võime Jaaguga vaielda korvpallimängu nüansside ja teooria-praktika küsimustes, kuid me mõlemad vähemalt saame aru, millest me räägime. Mõistame üksteist,“ sõnas Sokk.