* Miks otsustati ISBLi nelja tugevama turniiri läbi viia Tallinnas?
Tallinn on väga ilus linn ning, mis veel olulisem ka korvpallilinn, kus on alati hinnatud ja armastatud selle mängu parimate esindajate meisterlikkust. Tallinna esindaja – TTÜ võistkond esines suurepäraselt tavahooaja meistrivõistlustel tulles oma grupis esimeseks. Arvan, et paremat kohta ajaloolise tähtsusega esimese ISBL nelja tugevama turniiri läbiviimiseks oleks raske leida.

* Mis on ISBL ning millised on selle eesmärgid? Kas teile on turniiri käigus jäänud silma ka mõni noor mängija, kellest tulevikus võiks saada korvpallitäht?
ISBL on esimene ja ainulaadne ühendus, kuhu kuuluvad parimad ülikoolivõistkonnad Venemaalt, Ukrainast, Kasahstanist, Leedust, Eestist ja Hiinast - kokku 26 võistkonda, millest 4 on moodustanud idadivisjoni, ning mänginud turniirisüsteemi reklaamüritusel. Ülejäänud võistkonnad jaotati neljaks grupiks, millest igaüks tegi ühe mängu kahes raundis – kodus ja võõrsil. Nüüd kohtuvad tavahooajast ja play-off’idest edasi pääsenud neli võistkonda Tallinnas, et välja selgitada ISBLi esimene meister.
Igas võistkonnas on andekaid mängijaid, kellel on kindlasti võimalik vajaliku ettevalmistuse ja enesetäiendamisega areneda professionaalseteks korvpalluriteks. Nimesid esialgu siiski ei nimetaks. Ootame vähemalt ISBLi hooaja lõpuni.

* Kuidas möödus ISBLi esimene hooaeg? Millised on selle peamised tulemused ja õppetunnid? Milliseid teisi riike sooviksite näha ISBLis?
ISBLi ametlikust registreerimisest on möödunud kõigest veidi üle poole aasta, kuid huvi meie võistluste vastu on märkimisväärne. Mõnedes linnades olid kohalikud lemmikvõistkonnad kohale meelitanud lausa täismaja. Nii juhtus näiteks Kaunases, Vilniuses, Tallinnas, Uhtas, Saraatovis ja Harkovis. Väga suurt huvi äratasid ka võistlused Kaug-Idas ja Hiinas, kus pealtvaatajate arv küündis 5 000-ni! Arvan, et pealtvaatajate puudus meid lähiajal ei ähvarda. Üliõpilaskollektiivid Rootsist, Soomest, Lätist, Valgevenest, Lõuna-Koreast ja Jaapanist tunnevad samuti huvi ISBLiga liitumise vastu. Nii et kindlasti ei jää me praegustesse geograafilistesse raamidesse pidama.

Intervjueeris Tallinna Tehnikaülikooli pressiesindaja Krõõt Nõges.

Turniiri ajakava:

Laupäev, 27. aprill
kell 16.00 A. N. Tupolevi nim. Kaasani Rahvuslik Teaduslik-Tehniline Ülikool - Moskva Riiklik Kehakultuuri Akadeemia
kell 18.00 turniiri avamine: esinevad TTÜ tantsutüdrukud, rahvatantsuansambel Kuljus ning jalgpalližonglöör
kell 19.00 Tallinna Tehnikaülikool - Harkovi Rahvuslik Tehnikaülikool

Pühapäev, 28. aprill
kell 12.00-13.00 veteranide mäng: Tallinna Tehnikaülikool - Moskva
kell 14.00 pronksmedalimäng
kell 16.30-17.00 Rahvusvaheline Tudengite Korvpalliliiga ISBL-i pressikonverents
kell 17.00 finaalmäng

Otsepilt mängudest on nähtav Delfi portaalis. Sissepääs mängudele on tasuta.