Fondi nõukogu koosseisus Ilmar Kullam, Peep Aaviksoo, Jaak Salumets, Anatoli Krikun, Jaak Lipso, Aleksei Tammiste, Priit Tomson, Valdu Suurkask ja Üllar Kerde otsustas esimese stipendiumi eraldada Eesti noorte U18 koondise peatreenerile ning KK Rapla noortetreenerile Indrek Ruudule, kirjutab basket.ee.

Esmaspäeval Eesti korvpallikoondise abitreeneriks nimetatud Indrek Ruudu sõnul mõjub Ilmar Kullami fondi stipendium talle innustavalt ning sunnib edasiõppimisele. "Saadud toetuse eest tahan ma osaleda Euroliiga Korvpalli Instituudi poolt läbi viidaval treenerite koolitusel."

Eesti Rahvuskultuur Fondi juures oleva Ilmar Kullami fondi eesmärk on toetada tulemuslikke noortetreenereid stipendiumiga. Treener on eeskujuks ja juhiks noortele korvpalluritele ning omab keskset rolli nii meeskonna edus kui ebaedus. Kullami fondi stipendiaat on silmapaistev treener nii tulemustelt kui isikuomadustelt korvpallisaalis ja väljaspool seda.

Samuti on Saku Suurhallis avatud Ilmar Kullami fondi autahvel suursponsorite nimedega. Noorte korvpallitreenerite toetuseks loodud fondi suursponsoriks on üle 50 000 krooni annetanud eraisik või organisatsioon. Tänaseks päevaks on lisaks Eesti Korvpalliliidu poolt tehtud algannetusele suursponsori staatuse väärilise panuse teinud: SEB, Ülemiste Center, Harju Kek, Tallinna Sadam, Valdu Suurkask, Raul Rõõmus, Maris ja Andres Liinat ning Peep Aaviksoo. Autahvel jääb Saku Suurhalli kõikidele halli külastajatele nähtavaks nii korvpallimängude kui ka muude ürituste ajaks.

Ilmar Kullami fondi kaudu on kõigil korvpallisõpradel võimalik toetada neid pühendunud treenereid, kes kasvatavad ja juhendavad meie korvpalli järelkasvu ning ühtlasi uut põlvkonda.