Avaveerandi võitsid külalised 33:15, poolaja lõpuks kasvas Valgevene edu 20 punkti peale 61:41.

Teisel mängupoolel jätkus kõik sarnases võtmes ning Eesti pidi vastu võtma 50 punktilise kaotuse.

Võitjate tulemuslikum oli 25 punkti ja 10 lauapalliga Viktoria Hasper, kolmikduubliga lahkus väljakult Anastassia Veramejenka, kelle arvele kogunes 19 punkti, 11 korvisöötu ja 10 lauapalli.

Eesti koondise liidriks kujunes Annika Köster, kes viskas 17 punkti ja võttis 10 lauapalli. Mailis Pokk viskas 16 ja Rosemary Rits 10 punkti.

Mäng täispikkuses:

Vastaste visketabavus mängust oli 62,3 protsenti (43/69), Eesti 42,8 vastu (24/56). Lauavõitlus Valgevenele 44-19, pallikaotused Eestile 18-10.

Eesti naiskond püsib B-grupis viie vooru järel endiselt võiduta. Valgevenel on kirjas neli võitu, mis annab Türgi järel ja Poola ees teise koha. Eesti lõpetab EM-valiksarja tuleval kolmapäeval kui võõrsil minnakse kokku Poolaga.

Eelinfo:

Koondise kapten, Prantsusmaa klubi Landes Basketi mängija Mailis Pokk usub, et laupäevane mäng saab olema väljakutse kogu naiskonna jaoks. “Kindlasti läheme koduväljakul aastale võidukat punkti panema. Kuna kaks meie põhimängijat on vigastusega väljas, saab mäng meie olema suur proovikivi. Noored saavad hea võimaluse enda tõestamiseks.”

Võtmekohaks saab Poki hinnangul olema mängujoonisest kinni pidamine ja agressiivsus. “Eelmises mängus tulid valgevenelannad väga agressiivselt peale ja me polnud selleks valmis. Peame alustama ise jõulisemalt. Kiirus ja nahaalsus on meie trumbid,” analüüsis Pokk.

Oktoobrikuu Eesti-Läti Ühisliiga parimaks mängijaks valitud Annika Köster on EM-valikmängu eel põnevil: “Eesti-Läti liigas oleme Tallinna Ülikooliga sel hooajal mänginud valdavalt noorte võistkondade vastu. Laupäevane vastane Valgevene on hoopis teisest klassist. Nad on ikkagi Rio de Janeiro olümpial käinud naiskond. Ootan põnevusega, kuidas nende kahemeetriste naiste vastu hakkama saan. Oleme valmis ja läheme lahingut andma!”

Koos Türgi, Poola ja Valgevenega B-alagruppi kuuluv Eesti on senised neli kohtumist lõpetanud kaotusega. Valgevene asub kolme võidu ja ainsa kaotusega hetkel Türgi järel teisel positsioonil. Alla on nad vandunud vaid alagrupi liidrile.

Esimeses omavahelises mängus said valgevenelannad koduväljakul Eesti naiskonnast jagu 80:63. Merike Anderson oli toona eestlannade edukaim 22 punktiga.

Kodumängule järgneb 21. novembril võõrsil vastasseis Poola naiskonnaga, kellele jäädi koduväljakul alla 68:87.

Eesti ja Valgevene mäng TalTechi Spordihoones algab 17. novembril kell 17 ning otseülekannet on võimalik jälgida Delfi TV ja Tallinna TV vahendusel.

Eesti koondis valmistub mänguks koosseisus: Mailis Pokk, Janeli Lilleallik, Birgit Piibur, Annika Köster, Martha-Liisa Oinitš, Rosemary Rits, Janne Pulk, Johanna Eliise Teder, Kati Rausberg, Anna Gret Asi, Kätlin Korjus, Sofia Kosareva ja Jane Svilberg.