Kalevi puhul leiab Enden kõrvaltvaatajana, et Kalev/Cramo ei suuda piisavalt hästi mängus tekkinud olukordi ära kasutada. "Kalevi puhul tundub, et platsil tehakse liikumisi selle pärast, et need on varasemalt selgeks õpitud. Täpselt ei saa aga kõik mehed aru, miks ja kuhu liikuma peab. Liikumiste ajal ei suudeta ära kasutata vastaste eksimusi. Ja kui vastasel on liikumine selge, siis joostakse kinni. Ei suudeta tekitada uusi olukordi ja loetakse mängu halvasti."

Kolmapäevase Ühisliiga kohtumise kaotas Kalev/Cramo Nižni-Novgorodile 23 punktiga. "Vastased olid värskemad ja agressiivsemad. Samas oli mehi küll kelle vastu 1-1 ette võtta. Agressiivsus kaitses lõi ka platsile rohkem ruumi, kuid seda ei suudetud nigela pallikäsitluse tõttu ära kasutada."

Tartu Ülikool pidi Balti liigas kolme võidu kõrval vastu võtma kaheksanda kaotuse. Endeni arvates ei ole Tartu suutnud sel hooajal ennast ühtse rusikana näidata. "Kõrvaltvaatajana tundub, et Tartu treenerid ei suuda mängu ajal õigel ajal õiget koosseisu leida, murdehetkedel kukutakse ära ning ei suudeta leida õiget taktikat vastaste murdmisel. Ei suudeta leida vastaste nõrku kohti ning mängu lõppe enda kasuks pöörata. Tegemist ei ole enam nii noore meeskonnaga ning materjali just väga palju pole. Samas on väga positiivne, et head tüübid nagu Rain Veideman on muutunud enesekindlamaks. Aga üldiselt on Tartu korvpall läinud viimaste aastatega allamäge."

Meeskondade komplekteerituses näeb Enden nii head kui halba. "Nikolay Vrbanoviga astuti ämbrisse, sellega on nõustunud kõik. Otsiti suurt ja võimast keskmängijat, kes ta selgelt pole. Bamba Fall on see-eest iga mänguga minemas enesekindlamaks ja paremaks. Armands Škele on hea, kui on tema päev. Üldiselt kipub ta olema meeskonnamängu lõhkuja. Ega ta väga palli käest anda ei soovi," kirjeldas Enden Kalev/Cramo leegionäre. "Bill Amis tundub statistiliste näitajate poolest selline mees, keda Tartu endale soovis."

"Kohalikest meestest on Gregor Arbet väga positiivselt ennast näidanud. Ka Gert Dorbek on näidanud enesekinldat ja head mängu, kuid kohati on selgeid ärakukkumisi. Stabiilsus on aga taseme näitaja. Tanel Sokk on aus töömees, ta on ka vigastustega kimpus olnud. Aga keegi ei ootagi talt mängus 30 silma."

Balti liigas on Kalev/Cramol hetkel 6 võitu ja 4 kaotust. VTB liigas on 1 võidu kõrval 9 kaotust ning väljakukkumisest päästab vaid võit. "Kalevil on edasipääsulootused Balti liigas olemas, Tartul seevastu nutune seis. Neil tundub mängu järgi, et midagi on mäda. Tahaks kiita, aga tulemust ei ole!"