Toeks suurepärane kolmesteprotsent, haaras Eesti Coimbras pooltühjade tribüünide ees kiirelt ohjad - Rain Veideman viskas esimesel veerandajal 8 punkti Eesti 10:0 spurdi jooksul, mis tõi tabloole 24:11 eduseisu. Teisel veerandajal kasvas Eesti edu korraks 17 punktile, vaheajal juhiti 46:33. 11 punktist lähemale eelmisel nädalal Saku Suurhallis Eestit kuue punktiga võitnud Portugal teisel poolajal ei pääsenud.

Eesti resultatiivseim oli Veideman 18 punktiga. Janar Talts tõi 16 punkti ja 11 lauapalli, Gregor Arbet 15 punkti, vahetusmeeste pingilt alustades oma selle suve parima mängu teinud Sten-Timmu Sokk 10 punkti ja 5 korvisöötu. Portugali parim oli Claudio Fonseca 17 punktiga.

Lõpetanud turniiri kahe võidu ja kahe kaotusega, jääb Eesti nüüd ootama järgmisi arenguid.

Esimene neist peaks saabuma kolmapäeval - kui FIBA otsustab tühistada Hollandi senised kaks võitu kahe naturalisatsiooni korras kodakondsuse saanud mängija üheaegse kasutamise eest, võidab Eesti automaatselt alagrupi ning pääseb poolfinaali jätkama võitlust koha eest 2015. aasta EM-valikturniiril.

Kui Hollandi võidud jäävad siiski jõusse, peab Eesti lootma, et Portugal saaks reedel võõrsil jagu Hollandist ega tee seda suuremalt kui 30 punkti. Kui Eesti lootus täitub, lõpetaksid kõik kolm meeskonda turniiri kahe võidu ja kahe kaotusega ning parim korvide suhe annaks esikoha Eestile.

Eesti valitses Portugalis lauavõitlust 28-21, tabas mängust 57-protsendilise täpsusega, seejuures kolmeseid 25-st 12 (48%). Suurepäraselt - 14-st 13 - tabati ka vabaviskeid.