Esimene üllatus sündis juba enne kohtumise algust, kui selgus, et rivist on väljas nii Hyvinkää halli suur tabloo kui ka 24 sekundi ajanäitajad. Lahendus leiti teise veerandi keskpaigaks TV-ekraani-suuruse tabloo näol, nii et mingit abi sellest ikka oli. Teadustaja aitas ka rünnaku lõpuni jäävaid sekundeid lugeda.

Rahvast oli piisavalt palju, ametlikult 740. Hyvinkää naiste klubi Ponteva mängib Soome meistriliigas, Hyvinkään Pojat aga tase madalamad – I. divisjonis. Seega tegu on tugeva korvpallikeskusega, mistõttu publikuhuvi on hästi seletatav.

Soome võitis avaveerandi 16:14 ja avapoolaja 31:29. Kolmas veerand algas samuti võrdse heitlusega, kuid Soome kontrollis olukorda (nelja minutiga lauavõistlus Soomele 8:1, lisaks neli pallikaotust meilt). Otsustava veerandi alguseks juhtis kodunaiskond juba 53:39 ning eestlannad enam mängu päästa ei suutnud.

Merike Anderson sõnas pressikonverentsil: "Hea mäng enne kohtumist Hollandiga. Algus õnnestus meil hästi. Kuid tugevnenud kaitse vastu jäime hätta ja tegime palju eksimusi (20 pallikaotust - toim.)."

Peatreener Jaanus Levkoi tunnistas, et oli raske, kuid väga kasulik mäng. "Pabistamist ja pudistamist oli palju, sestap ka suur hulk praaki, eksimusi. Pallikaotuste arv näitab siiski seda, et mõlemad väga tahtsid mängida ja võita, palju võeti riske. Selles mõttes oli hea mäng," sõnas Levkoi.