Kalev dikteeris tervet avapoolaega, ent raske hetk tuli sisse kolmandal veerandajal. Korduvalt jäädi üheksa punktiga miinusesse, õnneks saadi reele tagasi.

Otsustaval veerandajal, mis algas miinus nelja pealt 58:62 hakkasid kalevlastel kukkuma kaugvisked. Kangurilt kaks, Mazeikalt kaks, Jõesaarelt ja Sokult üks. Veerandajaga kokku 29 punkti ja kodumeeskonnal sellele võrdväärset vastust polnud.

Kalevi resultatiivseim 19 punktiga Martynas Mazeika, 18 punkti lisas Janari Jõesaar, 15 punkti Bojan Subotic (lisaks 13 lauapalli) ja 10 punkti Kristjan Kangur. Sten Sokult 8 punkti ja 7 lauapalli.

Vastastele tõi Thaddus McFadden 23 punkti.

Kalevlased tabasid väljakult viskeid 54%-liselt (31/57), sealhulgas kaugviskeid 44 %-liselt (11/25). Lauavõitluses jäi Kalev peale 36-29, pallikaotused aga Kalevi kahjuks 17-8.

Korduskohtumine on juba ülehomme Saku suurhallis. Teises ringis ootab paari võitjat ees Ungari meister Székesfehérvári Alba Fehervar.

Eelinfo:

Kevadel jõudis Skopje Karpoš Sokoli koduliigas esmakordselt finaali ja kaotas seal napilt kohalikule valitsejale MZT-le. Tugevas Aadria liigas saadi oma debüüthooajal 26 mängust 10 võitu (jagu saadi nii Cibonast, Cedevitast, Ljubljana Olimpijast kui Podgorica Buducnostist). Tänavu Aadria liigas ei võistelda, sest klubi presidendi kriitilistele sõnavõttudele järgnes viie-aastane võistluskeeld. Seda näljasemad ollakse eurotasandil.

Sokoli eeldatavad liidrid on kolm jänkit – eelmisel hooajal Saloniki PAOKi ridades ka Meistrite liigas hiilanud Thaddus McFadden (30, 188), Evansville’i ülikoolis säranud (hooaja keskmine punktisaak 20,9) mängujuht Jaylon Brown (23, 183), kes näiteks kahes mängus Wichita State’i vastu viskas kokku 53 punkti, ning veel üks tagamängija Anthony Collins (25, 185). Eesliini-meestest on tuntuimad serblane Dragan Labovic (30, 207), kes kolmes erinevas noorteklassis koguni neli korda Euroopa meistriks tulnud ja hiljem mitmes Venemaa tippklubis mänginud. Hiljutises MM-valiksarjas mängisid Eesti vastu tsenter Kiril Nikolovski ja äär Stojan Gjuroski.