Täna peeti Humanitaargümnaasiumis juuni keskel Tallinnas toimuva 3x3 korvpalli koolide MM-i esimene katsevõistlus. Poistest oli võidukas Tallinna Reaalkool, tüdrukutest Kadrioru Saksa gümnaasiumi võistkond. Seega on neil esindustel pääs kodusele MM-ile tagatud.

Poiste finaalis alistas Tallinna Reaalkool 19 : 16 Rapla ühisgümnaasiumi, neidude esikohamängus oli Kadrioru Saksa gümnaasium 11 : 4 üle Abja gümnaasiumist.

„Oleme väga rõõmsad, kui kuulsime, et Audentes sel etapil ei osale, siis uskusime võitu. Meie trump MM-il on kindlasti koduväljakueelis, ootame kõiki kaasa elama,“ sõnas Merilyn Närep Kadrioru Saksa gümnaasiumist. Lisaks kuulusid võistkonda Ege-Ly Viirmaa, Pille Pappel ja Marleen Müller.

Poiste finaalis võttis Reaalkool revanši, alagrupimängus oli Rapla peale jäänud. „Muutsime veidi kaitset,“ tõi Georg Herodes välja edu põhjuse. „Ja kindlasti peame tänama ka Viimsit, kes viimases alagrupimängus vahetult enne finaali Raplat väsitas,“ lisas Tauri Miggur. Poisid käivad koos trennis, nii et erilist ettevalmistust nad MM-i eel tegema ei hakka. „Kuid kindlasti anname endast parima, et Eestit väärikalt esindada,“ ütles Oliver Suurorg. Lisaks kuulus võistkonda Kristofer Veismann.

Kuna Eesti saab korraldajariigina välja panna kaks tiimi, toimub teine katsevõistlus 28. mail Tartus.

„Ootame osalema kõiki koole, kus korvpall on au sees,“ sõnas MM-i peakorraldaja Henri Ausmaa. „Kuna ajaloost on võtta nii mõnigi näide, kus koolispordi võistlustest on välja kasvanud tõelised tippmängijad – näiteks NBA mees Enes Kanter ning Euroliigas palliv Kenan Sipahi – tasub võistlema tulla. Kunagi ei tea, missuguse tulevase maailmanime vastu saab võistelda,” lisas Ausmaa.

Koolide MM peetakse Tallinnas Vabaduse väljakul 16.-21. juunini. Praeguseks on registreerunud 21 noormeeste ja 19 neidude võistkonda, kaugematest külalistest on tulemas noored korvpallurid Indiast, Tšiilist, Brasiiliast, Iraanist ja Hiinast.

Koolide 3x3 korvpalli MM-i koostööpartnerid on Rahvusvaheline Koolispordi Föderatsioon, Rahvusvaheline Korvpalli Föderatsioon, Eesti Korvpalliliit, Eesti 3x3 Korvpalliliit, Special Olympic, Eesti Kultuurkapital, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Hasartmängumaksu Nõukogu, Kultuurministeerium, Škoda Tallinn, Sprite, Sportland, Spalding, Tallink, Ballzy.eu ja Delfi Sport.