Meeleoluka seigana avastas Delfi fotograaf halli lähedalt Martin Müürsepa, kes küsis, et kuidas ma halli pääsen ...

Tartu klubi fänne poolteist tundi enne mängu algust veel näha pole, nende sektoris istus vaid üks tädike ...

Rohkem kui tund on jäänud mängu alguseni, aga saal on praktiliselt täis. Ka Rocki fännide sektor, aga ülikoolilinna fänne vaid paarkümmend.

Võib vist vaid üsna väikese ilukirjandusliku liialdusena öelda, et kogu Rakvere on spordihallis. Linnas ulub ainult tuul ja mõni üksik (marutaudis) koer.

Rocki mängijad teevad sooja üsna mornide nägudega.Tugeva mängueelse massaaži saab Eichfuss, siis asuti Morrisoni kallale.

Rocki fänne on Rakvere spordisaali kogunenud sadakond.

Rohkem kui pool tundi enne kohtumise algust on lärm saalis kõrvulukustav. Hea, kui kohalolijad oma enda mõtteid kuulevad. 

Algkoosseisud
:

Tarvas: Rain Veideman, Valmo Kriisa, Richard Anderson, Kristo Saage ja Reinar Hallik.

TÜ/Rock: Tanel Tein, Todd Abernethy, Marek Doronin, Janar Talts ja Scott Morrison.

1. veerand:

Kaks minutit mängitud ja Rock ees 5:2. Andersonil juba kaks viga hinge taga, samuti Hallikul. Müürsepp tuleb sisse.

Rock alustas paremini, juhtis 7:3, kuni Müürsepp vajutab kolmese. Mängitud neli minutit.

3.37 avaveerandi lõpuni ja Eichfuss teeb 2+1, vea tegi talle Müürsepp ja seis on 13:6. Enne pani Müürsepp kolmesejoone tagan peaagu ässa, Veideman jooksis reklaamtahvlid uppi ning Doronin pani klubi Andersonile. Praegu Rocki mäng.

Tartu klubi venitab vahe üsna korralikuks, isegi kuni 23:12-ni, aga Kriisa tabab paar sekundit enne veerandi lõppu. Avaveerand Rockile 23:14. 

GALERII:

Pildilink on SIIN:

2. veerand:

Rock ruulib edasi - juhitakse 32:18, kui mängitud pisut üle kolme minuti. Tarvas on kolmeseid täna tabanud üheksast vaid ühe! Seejärel pääseb Rock juba poolega ette - 36:18.

Osa Tarva fännidest istuvad juba käsipõsakil ja on üsna "kalasilmadega". 

Rakvere klubi jäi koguni taha 18:40, siis saadakse lohutuseks mõned korvid. 28 sekundit enne vaheaega juhib Rock 45:26 ja võidabki sama tulemusega poolaja.

Saalis on ametlikult 2900 pealtvaatajat.

3. veerand:

Rocki ei peata täna miski, vähemalt mitte ükski Eesti klubi. Kolm minutit mängitud ja Rok juhib 53:29. Et Tarvas sellest välja tuleb ... mitte täna.

Sõber saadab platsile Hiiuväina. Kas allaandmise märk? Pinge on mängust kadumas - 4.40 veerandi lõpuni, Rock juhtimas 58:31. Sõber võtab aja maha. Morrison on visanud juba 17 punkti ja pannud neli kulpi.

See mäng on tehtud, Tarvas Rocki enam ei püüa. Aga väljakule tulnud Rain Raadik, kes Kalev/Cramost välja praagiti, teeb soliidse etteaste - lühikese ajaga viis punkti.

Enne viimast veerandit juhib Rock 69:38. 

GALERII:


4. veerand:

Sõber saab tehnilise vea ja Rock realiseerib vabavisked ja Leppik laksab veel ka kolmese - kisub väga kriketiskooriks, 73:40. Tarva tänaste kannatuste lõpuni jääb 7.20.

Mõlema meeskonna treenerid lasevad kõigil mängida - Rockil tuleb platsile Kitsing ja Tarval Sven Kaldre, kes hooaja algul kuulus veel TÜ/Rocki ridadesse. Tuleb ka Asko Paade ja ainult Oliver Metsalu Tarvast pole oma oskuseid näitama pääsenud.

5.05 mängida, Rock juhib 79:40.

Sõber laseb ka Metsalul platsile minna, aga Tarvas saab hirmsa sauna.

Kaunis hetk viimasel sekundil, kui Raadik paneb kulbi Paadele, kes üritas palli pealt suruda.

Lõpusireeni kõlades on tablool TÜ/Rocki võidunumbrid 91:46 ja vähendab vahe 1:2-le.

Võitjate resultatiivseim oli Morrison 21 ja kaotajatel Veideman 11 punktiga.

Kohtumise statistika on SIIN:

Finaalseeria neljas mäng on pühapäeval kell 17.00 taas Rakveres.

GALERII:

Eellugu:

Nimelt ei ole Eesti Korvpalli Meistriliiga pika ajaloo jooksul veel ükski Tallinna ja Tartu väline meeskond oma kodupubliku ees finaalmänge pidanud.

Rakvere publiku rõõmuks 2:0 eduseisu asunud Tarvasele on senistes kohtumistes edu toonud kaitsetaktika, millega pannakse erilist rõhku Rocki taga-ja ääremängijate kaitsmisele, kirjutab basket.ee.

Nii on näiteks Tanel Tein, kes poolfinaalides säras ja tõi Rocki parimana keskmiselt 14 punkti mängus, finaalseerias olnud iseenda kahvatu vari, kogudes kahe mänguga keskmiselt vaid 4,5 punkti.

Tein tõdes pärast viimast finaalmängu antud usutlustes ka ise, et Rockil on suurimaid probleeme rünnakul. Teini sõnul on enesetunne olnud finaalseerias paremgi, kui poolfinaalmängudes, kuid Tarvase hea kaitsemäng teeb Rocki mängijate elu väga raskeks.

Tänases finaalseeria kolmandas kohtumises on näha, kas Rocki pool suudab väljakul vajalikud muudatused teha, või jätkab Tarvas Rakvere- ja kogu Eesti korvpallipubliku hullutamist. Jälgi mängu tablood Delfi Spordist.

Eelnevad kohtumised:

04.12 BC Rakvere Tarvas - TÜ/Rock 74:80
08:12 TÜ/Rock - BC Rakvere Tarvas 74:93
05.02 BC Rakvere Tarvas - TÜ/Rock 77:85
01.05 TÜ/Rock - BC Rakvere Tarvas 54:70 (Finaal)
04.05 TÜ/Rock - BC Rakvere Tarvas 63:66 (Finaal)