Tartu Ülikool/Rock pidas viimase Balti liiga alagrupiturniiri kohtumise ning alistas kodupubliku ees Utena Juventuse 77:62. Vilmantas Dilys sai kirja korraliku kaksikduubli visates 15 punkti ja võttes 10 lauapalli.

Kogu kohtumise juhtohje enda käes hoidnud TÜ/Rock tegi vahe sisse juba esimesel veerandajal. 21:14 lõppenud neljandiku järel püsis teisel veerandajal mäng tasavägine ja nii läksid meeskonnad poolajale seisul 38:29.

Kerget initsiatiivi hoidis kodumeeskond kaheksa mehega külla tulnud Juventuse üle kohtumise lõpuni, pisut hätta jäädi leedukate tsentri Karolis Petrukonise katmisega, aga õnneks oli ta ainus, kes Rocki head hoogu tõsisemalt ohustada suutis. Pigem oli Rocki tumehall viskepäev see, mis vahet suuremaks ei lasknud, sest kuigi rünnakud mängiti ilusasti lõpuni, ei kippunud visked tabama. Viimasele neljandikule mindi Rocki 57:44 eduseisus. Viimase veerandaja alguses tegid vastased 9:0 spurdi ja nii oli seitse minutit enne kohtumise lõppu vahe vähenenud kuuele punktile ja TÜ/Rock oli sunnitud järele mõtlemiseks kasutama minutilist pausi. Seejärel saadi aga mootor taas häälde ja nii võeti lõpuks kindel 77:62 võit.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul ei saadud korvilt täna kaant maha. „Hea on alagrupiturniir võiduga lõpetada. Kaitse poolel täitsime ülesande hoida vastane 60-65 punkti peal, aga rünnakul oli korvil kaas peal – väljamängitud kohad, mis tavaliselt oleme sisse visanud, täna ei läinud ja kõikidel mängijatel oli sihik pisut paigast ära,“ sõnas Kullamäe.

TÜ/Rocki eest kogus enim punkte Janar Talts, kelle arvele jäi 17 punkti. Vilmantas Dilysele kogunes 15 punkti ja 10 lauapalli. Timo Eichfuss viskas 13 ning Augustas Peciukevicius 12 punkti.

Juventuse suurim punktitooja oli Karolis Petrukonis 18 punkti ja 10 lauapalliga. Keyron Jamier Sheard viskas 11 punkti.

TÜ/Rock teenis Balti liiga alagrupiturniiril 12 mänguga kaheksa võitu ja neli kaotust ning platseerus sellega Pieno Zvaigzdesi ja Prienai Tonybeti järel kolmandale kohale. Edasi jätkatakse kaheksandikfinaalidega, aga et kõik mängud pole veel lõppenud, siis ei ole ka vastane hetkel veel paigas.

Juventus jagab C-alagrupis neljandat ja viiendat kohta Riia Barons kvartalsiga. Eelmise omavahelise kohtumise Rockiga võitis Juventus 83:79. Eile oli Juventus 58:45 üle Valga Maks&Mooritsast.

Rakvere Tarvas on samal ajal võõrsil vastamisi Valmieraga ning Tallinna Kalev mängib samuti võõral väljakul Jekabpilsiga. Kuna nii viiendal kohal asuval Tarvasel kui ka neljandat kohta hoidval Valmieral on 5 võitu ning Valmiera võitis omavahelise kohtumise 94:90, siis võib Tarvas vähemalt 5-punktilise võidu korral koha võrra tõusta. Kaotuse korral säilib teoreetiline võimalus play-off'ist välja langeda. Selleks peab TYCO Rapla pühapäeval võitma kodus Norrköpingu Dolphinsit.