64-aastane Gershon, kes koos Tel Avivi Maccabiga valitses Euroopa korvpalliväljakuid aastatel 2003-2005, on tänasel päeval Iisraeli korvpalliliidu teenistuses. "Ma olen vastutav Iisraeli erinevate vanuseklasside koondiste treenerite töö eest. Alates U16 koondisest kuni rahvusmeeskonnani välja. Tulin Eestisse Sofiast, kus mängis U16 koondis, eelnevalt olin U20 finaalturniiril Helsingis. Õnneks lükkus U18 finaalturniir edasi ja ma sain suvel natuke aega ka kodus viibida," muigas Gershon.

Klubikorvpallis oli ta viimati peatreener hooajal 2012-2013 (toim - juhendas Holon Hapoeli), sest kõike lihtsalt ei jõua. "Koondiste nõustaja või ülevaataja roll on täisajaga töökoht. Ei ole võimalik samal ajal peatreenerina mõne klubiga töötada. Noori jälgime me aasta ringi, mitte ainult suvel. Alustame koondise tasandil noortega tööd oktoobris ja jälgimise all on kõik andekamad alates 14 eluaastast," toob Gershon oma töö sisust näite.

Tel Avivi Maccabi peatreener oli Gershon viimati hooajal 2009/2010. Ta vallandati pärast koduse liiga finaalseeria kaotust Gilboa Galil Hapoelile. Pärast 2014. aasta kevadet ja triumfi Euroliigas elab Iisraeli korvpalli au ja uhkus üle veelgi suuremat kriisi. Iisraeli meistrikullast on ilma jäädud juba kahel aastal järjest, lisaks pole pildile pääsetud Euroliigas. Gershon on tuleviku osas siiski optimistlik. "Usun, et Maccabi juhtkond on õppinud vigadest, mida nad on teinud viimasel kahel hooajal ja ehitanud algavaks hooajaks väga hea meeskonna. Arvan, et Euroliigas tullakse kindlasti kaheksa parema hulka, loodetavasti jõutakse isegi Final Fouri välja. Ja seal võib juhtuda juba kõike." Saame näha.

Paar sõna Eestis käinud Iisraeli koondisest ka. Gershon arvab, et sellest satsist pääsevad nii mõnedki mehed 2017. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. "Sel suvel on Iisraeli koondises kuni 25 aastased mängijad. Vaid Boris Rothbart on vanem. Me ei osale EM-i kvalifikatsioonis (toim - korraldajana juba finaalturniiril) ja see võimaldas sellise sammu astuda. Usun, et kolm-neli mängijat sellest koondisest pääsevad ka EM finaalturniirile."