Eesti võitis esimese veerandaja 16:14 ja juhtis haruldaselt väikseskoorilist mängu poolajal 31:28. Kolmanda veerandaja lõpuks pääses ette Tšehhi kolme punktiga. Punkt-punkti heitlus jätkus ka viimasel veerandajal, aga peale dramaatilisi lõpuminuteid väljus lahingust võitjana külalismeeskond.

Eesti koondise eest viskasid kolm meest üle kümne punkti: Siim-Sander Vene 13p, Gregor Arbet 12p ja Kristjan Kangur 11p. Tšehhi eest tegid hea mängu Petr Benda (18p) ja Jiri Welsch (16p).

Janar Talts vigastas teisel poolajal jalga ja mängu jätkata ei saanud. Eesti poolel pääsesis väljakule 10 meest, vaid Martin Dorbek ja Timo Eichfuss pidid vaatama kogu kohtumist pingilt.

Homme kohtub Eesti turniiri viimases mängus USA üliõpilaskoondisega. Mäng algab kell 19.00.

Enne mängu

Eesti kaotas avapäeval Gruusiale 76:90, Tšehhi seevastu alistas USA üliõpilaskoondise 106:86. Tšehhidel viskas kuus meest kahekohalise arvu punkte, kõige enam 16 punkti sai isiklikku kontosse 207cm pikkune jõuline äär Jakub Houska.

Eesti koondist tabas aga valus tagasilöök kui jalavigastuse tõttu jääb tänasest ja homsest mängust eemale Rain Veideman. Gruusia vastu algkoosseisus alustanud Veideman sai mängida vaid 4.39 ning oli seejärel sunnitud varumeeste pingile minema. Parema jala põlves on põletik sees, paranemiseks tuleb anda jalale puhkust. EM-valikmängud hetkel Veidemani jaoks ohus pole.