Kui esimene poolaeg mängisid eestlased taanlastega nagu võrdne võrdsega, siis kolmandal veerandajal tegid Eesti poisid, eesotsas Janari Jõesaare ja Rain Raadikuga, vastasega sotid selgeks. Viie minutiga tehti spurt 14:4 ja enam tagasi ei vaadatud. Punktidevahe alla 10 punkti enam ei läinud ja efektsed pealtpanekud-söödud tekkisid eestlastel hõlpsalt.

Ameerika Ühendriikides kolledžikorvpalli mängiv Janari Jõesaar tabas kümnest viskest kuus ja kogus lõpuks 14 punkti, võttes maha ka 6 lauapalli ja blokeerides kaks viset. Jõesaart toetasid Erik Keedus ja Rain Raadik, kes viskasid mõlemad 10 punkti. 6-8 punkti sai kirja veel viis koondislast, mängujuht Rait-Riivo Laane kogus viis vaheltlõiget.

Taanlaste poolelt tegid skoori Mathias Seilund, Thomas Laerke ja Darko Jukic, kes viskasid vastavalt 14, 12 ja 11 punkti.

Jõesaare sõnul on parandamisruumi veel küll, kuid nurisemiseks põhjust pole. "Treeninglaagris kõik pingutavad, meeskonnatöö on juba päris hea. Viskamist saab homme veel parandada, kaitses olime täna head," ütles Jõesaar mängujärgselt ERR-ile. Individuaalse esitusega jäi Jõesaar ka üldiselt rahule. "Ameerikas on korvpall kiirem, kuid ma natuke igatsesin Eesti korvpalli. Väga mõnus oli täna mängida, olen tänulik, et siia kutsuti," ütles koondise debütant.

Koondise abitreener Andres Sõber ütles Delfile, et täna tegid Eesti mehed igati vinge mängu. "Taanlastel läheb EM-i valiksarjas raskeks, kui vaadata tänast mängupilti," leidis Sõber.

Eesti koondis mängis Taani vastu sisuliselt samas rivistus, kes oli väljakul ka kohtumistes Lätiga. Uue mehena on lisandunud vaid Martin Paasoja.

Taani koondis valmistub soomlasest peatreener Pieti Poikola juhendamisel augustis peetavateks EM-valiksarja mängudeks. Taani on ühes alagrupis Makedoonia, Belgia ja Valgevenega.