Eesti kindlustas tasavägises mängus võidu võimsa lõpuspurdiga - alla kahe minuti jäi mängida, kui oldi taga 59:60. Minut ja 36 sekundit enne lõppu alustas Laina Mesila-Kaarmanni keskpositsioonivise Eesti 8:0 lõpuspurti, mida jätkasid Merike Anderson korvi alt, Viive-Kai Rebane kahe vabaviskega ning Mesila-Kaarmann veel ühe tabamusega.

Eesti parimatena viskasid Anderson ja Oksana Miil 12, Mesila-Kaarmann 10 punkti, Rebase arvele jäi 6 punkti ja 9 lauapalli. Vastaste resultatiivseim oli Ines Faustino 16 punktiga.

Kolmapäeval võõrustab Eesti ülitähtsas kohtumises Itaaliat, kellele võõrsil kaotati kaheksa punktiga. Läti juhib enne kolmanda vooru kohtumist Itaalia vastu alagruppi kahe võiduga, nii Eestil, Portugalil kui ka Itaalial on üks võit. Kvalifikatsiooniturniirilt pääsevad edasi iga alagrupi võitjad ja lisaks viis paremat teise koha naiskonda.

Eesti naiskond alustas valikmänge 8. juunil võõrsil 58:66 kaotusega Itaaliale. Teises mängus 11. juunil jäid Jaanus Levkoi hoolealused Tallinnas 56:74 alla Lätile.

Vaata mängu uuesti!