Klubide esialgne nimekiri, kes pretendeerivad uude FIBA Europe liigasse, oleks umbes 100 klubi 40 riigist. Kohad uues liigas jagatakse sportlikul printsiibil koduliigade tulemuste põhjal, lisaks võetakse arvesse edukus eurosarjades. Mõned kohad uues liigas tuleb selgitada läbi kvalifikatsioonimängude, sest alagrupiturniiril alustab 64 klubi.

Koosseis selgunud, jagatakse 64 meeskonda 16 neljaliikmelisse alagruppi. Kaks paremat pääsevad 32 hulka, kus meeskonnad jagunevad kaheksasse neljaliikmelisse alagruppi. Selgunud 16 paremat, alustavad meeskonnad esimest playoff-ringi, et selgitada veerandfinalistid ning seejärel poolfinalistid. Playoffis käib seeria kahe võiduni.

Eestil on kohti 1+3

Korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhi sõnul on uues sarjas Eestile tagatud vähemasti üks koht – meister TÜ/Rockile. Lisaks on võimalik registreerida kolm võistkonda kvalifikatsiooniringi.

Teada on, et liigas osalemine on klubidele küll tasuta, kuid osalemise kinnitamiseks tuleb klubidel tasuda 10 000 eurot deposiiti. Kui klubi jõuab 32 parema hulka, on esimene preemia 10-15 000 eurot sõltuvalt sellest, kui suur on üldine osavõtjate arv. Veerandfinaali jõudnud klubi teenib lisaks 25 000 eurot, võitja 250 000. Sellised tingimused on klubidele oluliselt paremad võrreldes eelmiste hooaegadega.

Plaani kohaselt toimub esimene kvalifikatsiooniring 30. septembril ja 7. oktoobril, teine ring 14. ja 21. oktoobril. Alagrupiturniir peaks algama 4. novembril. Mängupäev on uuel liigal kolmapäeval, lisaks varuks teisipäevane päev. Meister selgub Final Four formaadis 1. mail.

Registreerimistähtaeg klubidele on hiljemalt 17. juuli, kuid juba 3. juuliks oodatakse eelregistreeritud klubide nimekirja.

Samaaegselt FIBA juhatuse otsuse ja teadaandega avaldas ULEB Euroliiga oma lehel uue hooaja Eurocupi osalejate koosseisu, 32 meeskonna nimekirja.

ULEBi teates on lisatud, et Eurocupi loosimisprotseduur toimub juba 9. juulil Barcelonas. Eurocupi nimekirjas seisavad näiteks Leedust Lietuvos rytas ja Neptunas (wild-card) ning Lätist Riia VEF, Venemaalt Kaasani Uniks, Peterburi Zeniit, Nižni-Novgorod ja Volgogradi Krasnõi Oktjabr (wild-card).