Sel nädalal Vinni spordikompleksis teisipäevast kuni pühapäevani toimuva suvekursuse juhendajate ja lektoritena astuvad 33 laagris osaleva korvpalli tulevikulootuse ette itaallased Tomaso Comellini (Sigma Sports), Andrea Menozzi (Reggio Emilia), Alberto Buffo (Reyer Venezia), Roberto Casoli (Rimini) ning Erkmaa KK peatreener Aivo Erkmaa ning üldfüüsilise ettevalmistuse treener Aigar Kukk.

"Külaliste näol on tegemist tasemel klubide treeneritega. Näiteks Roberto Casoli on endine Itaalia koondise keskmängijaga, kes on profileiba maitsnud nii Itaalias kui ka Kreekas," lausus suvekursuse üks korraldajaid Aivo Erkmaa. "Usun, et laagrisse harjutama tulevate poiste motivatsioon on kõrge, sest nende jaoks on see omamoodi aknaks Euroopasse. Tahaks loota, et tänu suvekursusele saab eestlaste korvpallikogukond Itaalias veelgi täiendust."

Erkmaa suvekursuse raames peetakse 20. ja 21. juunil algusega kell 20.30 samuti kaks kontrollmängu, kus vastamisi lähevad peatreener Marko Parkoneni ja treener Indrek Reinboki juhendamisel Balti matšiks valmistuv Eesti U14 koondis ja suvekursuslaste 1999. aastal ja hiljem sündinute meeskond.

Mullusel Erkmaa suvekursusel jagasid noortele näpunäiteid Scott Stapler Alabama Korvpalliakadeemiast ja Klemensas Patiejunas Prantsusmaalt.