Võrdselt nelja võidu ja ühe kaotusega saavutas teise koha rootslaste Fryshuset ja kolmanda Tartus tegutsev Erkmaa Korvpallikool. Otsustavaks sai seejuures kahe meeskonna omavaheline mäng.

Samuti võrdselt kaks võitu ja kolm kaotust kogunud meeskondadest kiilus kahe Läti esinduse BS Riga ja Liepaja vahele viiendaks Salva/Rock. Ühe võiduga piirdus Saratovi Avtodor ning võiduta jäi Samara (mõl. Venemaa).

Erkmaa KK ületas etapi otsustavas kohtumises ambitsioonika Saratovi Avtodori 47:40 (poolaeg 23:15). Treener Aivo Erkmaa juhendatavad Tartu poisid said esimesel poolajal kenasti hakkama lauavõitluse kontrollimisega ehkki vastased ületasid eestlasi pikkuses oluliselt.

Ennastsalgava mänguga kaitses sunniti venelasi pallikaotustele, mida Avtodori mängijad tegid lõpuks kokku 26 ja ehkki kokkuvõttes kaldus ka lauavõitlus kindlalt Venemaa klubi kasuks (50-38), see lõpptulemust siiski ei vääranud.

Erkmaa KK resultatiivsemad olid turniiri All Star viisikusse valitud Hugo Erkmaa 19 ja võistkonna parimaks tunnistatud Tom Kaldre 15 punktiga. Saratovile panustas Denis Velitškin 13 punkti.

Kahel päeval hoidis Avtodori järelkasvul Riias silma peal ka klubi president Vladimir Rodionov, kelle sõnul on neil noortega seoses väga suured ootused ja plaanid. "Tahame aasta pärast EYBL-i sarja selle meeskonnaga võita," lausus ta enesekindlalt. "Materjali jagub meil küllaga aga nendega on vaja kõvasti vaeva näha. Usun, et me teeme veel Euroopas suuri tegusid."

Avtodori U15 vanuseklassi rivistusse on Rodionov koondanud pallureid sisuliselt kogu Venemaalt. Sama mehe käe alt said omal ajal muide tuule tiibadesse tänased Venemaa koondise liidrid Viktor Hrjapa ja Sergei Monja.

Tohutut huvi täheldas EYBL-is kaasalöömise vastu ka liiga üks asutajaid ja president Guntis Šenhofs. "Meil käsil viieteistkümnes hooaeg," tähendas ta. "Liiga loodi sisuliselt samal aastal kui need poisid, kes täna siin mängisid, sündisid. Oleme pälvinud suurt tähelepanu üle Euroopa ja hetkel avaldatakse soovi võistlussarjas osalemiseks isegi Jakuutiast."

Jakuutia ehk praeguse nimega Sahha Vabariik on üks Venemaa haldusüksusi, mis asub teatavasti Ida-Siberis.

U15 vanuseklassi esimesse divisjoni kuulub kokku 16 meeskonda. Samaaegselt Riia etapiga heitlesid ülejäänud kaheksa esindust Leedu pinnal Kaunases, kus täisedu viie võiduga tuli esimeseks venelaste Moskva Trinta ja teiseks Vilniuses tegutsev Šarunas Marciulionise Korvpalliakadeemia. Kolmanda koha teenis nelja võidu ja ühe kaotusega teine Leedu võistkond, Kaunase Aisciai.

Kolmeetapilise põhihooaja teine etapp on kavas jaanuari lõpus üheaegselt Venemaal Saratovis ja Lätis Liepajas.