Final Six algab Riias reedel ning täna õhtul selgub ka TLÜ veerandfinaalvastane – kas siis LU või Riia TTT Juuniorid (esimene mäng lõppes 64:51). 1182 saab vastase teatavasti paarist RSU/Merks-Vega1/Liepaja (esimene mäng 61:45, kordusmäng homme).

Kogemust on aina kogunenud

Ege-Ly Viirmaa, kes alles sai 17-aastaseks, oli läbi hooaja AmEst Rapla üks olulisemaid mängijad (keskmine mänguaeg 26,3 min). Miks aga vajab ikkagi TLÜ ja Rits noort mängujuhti vahetult enne hooaja olulisimat nädalavahetust?

„Miks? Esmalt seepärast, et Raplal sai hooaeg läbi, mängija jaoks võibolla liiga vara. Teiseks on meie naiskonnas mõned vigastused; et elimineerida riski ja et oleks rohkem mängijaid, tahtsin rotatsiooni rohkem mängijaid. Kindlasti saab ta ka mingit rakendust neis mängudes,“ selgitas Rits.

Raskete mängude kogemus on neiul juba sellest hooajast olemas.

Annuk annab Raplast head sõnad kaasa

Viirmaa on Ritsi ja BC Kalev STAR/TSK kasvandik. – „Saatsin ta Raplasse teadlikult, sihilikult väga hea treeneri (Toomas Annuk – toim.) käe alla. Hea, et toimib selline koostöö, see on hea eeskuju teistele Eesti klubidele – nii peakski olema! Aga ta on "minu" mängija ja mina tean juba aastaid, las tüdrukust räägivad teised.“

„Minul jällegi on väga hea meel, et ta saab võimaluse tugevamas naiskonnas treenida ja mängida. Tegemist on väga kihvti tüdrukuga, huvitava mängijaga,“ sõnas Toomas Annuk.

Nagu Annuk hooaja jooksul korduvalt rõhutas, ongi Rapla naiskonna üheks peamiseks missiooniks väärtuslike mängijate ettevalmistamine Eesti noorte- ja ka täiskasvanute koondisele

Rebane: tehniline mängija, koondisele raudselt vajalik

U18 koondise treener Heino Rebane kirjeldas Viirmaad järgmiselt:

„Konditsioonilt on ta küll suhteliselt nääpsuke, aga tema lisandumine EM-koondisse on väga positiivne. Hea tehnikaga tüdruk, areneb naiste ühisliigas pidevalt ja on teinud hea hüppe. Korvab nõrgema füüsise loodetavasti hea tehnikaga."

"Julge. Temast on koondisele kõva abi, mulle väga meeldib. Vajalik – absoluutselt! Ta on võidelnud endale koondisekoha välja. Tööd on vaja muidugi julgelt edasi teha. Veel on temagi puhul näha olukord: tüdrukud versus naised – aga ta ju ongi tüdruk...!

Tehniline mängija, jookseb palju, vahel läheb küll endast välja, aga..., mis seal ikka.“

Ege-Ly Viirmaa hooaeg on läinud tõusvas joones. Kui põhiturniiril oli tema keskmised näitajad Raplas 4p+3lp+1,3rs, siis vahegrupis 5,7+4,2+1,6.

U19 Eesti meistrivõistlustel on ta BC Kalev STARi eest visanud keskmiselt 10 punkti. Kuid eks suurema tõuke arenguks on andnud kindlasti tegutsemine Läti ja Eesti tippude vastu.