28aastane ja 208 cm pikkune Frank Roderick Elegar (sünd NewYork'is, Neitsisaared) on tegemas suurepärast hooaega: VTB Ühisliigas on ameeriklane kogunud keskmiselt 14,9 punkti, 11,3 lauapalli ja blokeerinud 1,1 viset.

Enne Eestisse tulekut mängis Elegar elukutselisena Argentinas (Olimpico de La Banda), Prantsusmaal (JA Vichy), Saksamaal (Eisbären Bremerhaven), Kreekas (Ateena Maroussi), Puerto Ricos (Cangrejeros) ja Türgis (Antalya Büyükşehir Belediyesi ja Bornova Belediyesi). On esindanud FIBA egiidi all toimunud turniiridel viiel turniiril Neitsisaari (viimati 2011) ning toonud neil enamasti üle 11 punkti mängus.

Milano EA7-l jääb Euroliiga vahegrupiturniiril pidada tänase seisuga seitse kohtumist. Hetkeseis – üks võit ja kuus kaotust, edasipääsuks veerandfinaali erilist lootust ei anna. See-eest Itaalia Lega A-s on Milano meeskond 17 võiduga kindel liider. Ometi on Milano meeskonnal korvi all jõust ilmselgelt puudu jäänud. Homme mängib EA7 võõrsil Nižni-Novgorodiga.

2013/14 hooajal Kalev/Cramo eest Eurocupis sai Elegar kirja 9,2+7,2lp (tabavus 55 %).

Kolme hooaja jooksul on Elegar osalenud KMLis 58 mängu, toonud neis keskmiselt 25 minutiga 11 punkti ja võtnud 9 lauapalli.

VTB Ühisliigas on Elegar pidanud täpselt 50 mängu ning näitajad on sarnased KMLile: alla 30 minutiga 11,7p+8,8 lp (53,3 %). BBLis on Elegari kontos 19 kohtumist: 28 minutiga keskmiselt 13,1 p+10,3lp+1,2rs (58,2 %).

Seega, kui lisada alla kümmekond karikamängu, jääb Elegari Maarjamaal peetud mängude arvuks umbes 150. Kui tuua siia kõrvale üks Eesti rekord-leegionäre Juris Umbraško, siis tol on mänge siiski rohkem - Tarva eest peaaegu 200 etteastet.

Kui Frank Elegar neil päevil Tallinnast õhku tõuseb, tuleb meil korvpallisõpradena tänada ja soovida head teed. Lahkudes Eestist, jääb kodusese liigasse nüüd vaid üks (enamvähem) samanimeline mängija - Elgar Tamsalu KK Pärnus.