Eesti võitis avaveerandi 25:11 ja poolaja 38:29, kuid kolmanda veerandaja järel juhtisid juba külalised 54:51. Kohtumise lõpus tõusid Eesti sangariteks Tanel Tein ja Valmo Kriisa, kelle korvide abil Eesti taas mängu pääses, teatab Sportnet. Lõpus pidi Eesti tänama Horvaatia koondise rumalaid otsuseid. 4,5 sekundit enne lõppu juhtisid külalised veel 77:73, kuid kaotasid 77:78.

Eesti alustas suurepäraselt, läks juhtima 7:0 ja Allingu kaugviske järel ka 10:2. Kristjan Kanguri pealtpanek ja Allingu korv tegid viieminutilise mängu järel seisuks 14:2. Seejärel mäng võrdsustus, sest Horvaatia rünnak hakkas laabuma. Veerandaja lõpus tabasid Gregor Arbeti ja Valmo Kriisa kaugvisked ning esimese veerandaja lõpuks oli mänguseis 25:11 Eesti kasuks.

Teist veerandaega alustas Horvaatia selgelt teravamalt. Viie minuti järel oli Eesti visanud vaid kolm punkti horvaatide 13 vastu ja seis oli 28:24. Eesti poolel tabas seejärel Tein, aga Branimir Longin vastas kaugviskega ning Eesti edu oli vaid kolm punkti 30:27. Eesti poolelt tabas Kikerpill, Drago Pashalici pealtpanek tegi seisuks 32:29. Teini ja Kriisa kolmesed viisid Eesti minut enne poolajasireeni 38:29 juhtima.

Kolmanda veerandaja algus oli võrdne — mõlemad meeskonnad kogusid esimese kolme ja poole minutiga kaheksa punkti ja Eesti üheksapunktiline eduseis püsis. Teise poolaja viiendal minutil oli seis 46:39, kui Allingu teenis oma viienda vea. Seejärel teenisid mõlemad meeskonnad punkte ainult vabavisetest, kuid Davor Kusi kaugvise tegi seisuks 48:45. 2.04 enne veerandaja lõppu tabas Damir Markota ja seis oli 48:47. Tanel Sokk eksis kahel vabaviskel. Horvaatia järgmisel rünnakul teenis Tomas vabavisked ja tabas mõlemad ning Horvaatia läks juhtima 48:49. 30 minuti järel juhtisid horvaadid 54:51.

Viimase veerandaja alguses viskas Horvaatia neli punkti järjest ja juhtis juba 58:51. Janar Talts ja Kriisa tabasid mõlemad ühe vabaviske, kuid Tomas vastas korviga ja seis oli 60:53 Horvaatia kasuks. Peagi andis aga Kriisa 2+1 Eestile lootust, sest seis oli 61:58. Järgmine Horvaatia rünnak ebaõnnestus ja Eesti kasuks tabas Talts kolmese ning seis oli viigis 61:61. Horvaadid meelitasid aga seejärel viienda vea välja Kikerpillilt ja Nikola Prkacini kaks vabaviset viisid külalised ette. Tein aga viigistas.

Punkt-punkti mäng jätkus, Eesti ridades tabas Tein kaks kolmest järjest. Seisul 69:70 Horvaatia kasuks tegi Kus Teinile vea ja vabavisetest viis TÜ/Rocki tagamees Eesti taas 71:70 juhtima. Järgnesid pallikaotused mõlema meeskonna poolt ja Damir Miljkobic viis Horvaatia 73:71 juhtima. Eesti rünnak ebaõnnestus ja Horvaatia vastas samaga. 1.10 enne lõppu tabas Tein rünnaku viimasel sekundil kolmese, kuid kohtunikud leidsid, et vise oli pärast sireeni.

Horvaatia kaugvise läks mööda. Eesti rünnakul pääses taas viskele Tein, kuid seekord keeras pall rõngast välja. 34 sekundit enne lõppu tegi Kriisa vea Kusile, kes tabas mõlemad vabavisked ja Horvaatia juhtis 75:71. Horvaatia tegi omakorda vea Kriisale. Enne vabaviskeid võttis Eesti aja maha. Kriisa tabas mõlemad visked ja 20 sekundit enne lõppu tegi Talts vea Hrvoje Peicile. Too tabas esimese viske, eksis teisel, kuid lauapall langes horvaatide saagiks. Tein tegi 13 sekundit enne lõppu vea Kusile, kes tabas ühe vabaviske ja Horvaatia juhtis 77:73.

Eesti vasturünnakul juhtus aga uskumatu asi — Kriisa tabas 4,5 sekundit enne lõppu hädakolmese, kuid Branimir Longim tegi koos sellega Kriisale vea. Kogenud tagamees vabaviskel ei eksinud ja seis oli 77:77. Horvaatia kasutas mõtlemisaega ja said seeläbi õiguse küljeaudile keskjoonelt. Horvaatia sisseviset läks Kriisa edukalt vahelt lõikama ja Tomas tegi kaks sekundit enne lõppu talle vea. Kriisa tabas esimese viske, eksis meelega teisel. Horvaatia enam viskele ei jõudnud ja Eesti võitis 78:77.