Hea uudis on seegi, et olukorras, kus Euroliiga kohtunike üldarv kahaneb mulluse pea 100 pealt 60+ peale, on Eesti ses seltskonnas suure tõenäosusega esindatud kahe vilemehega. Lätil kahanes see arv näiteks neljalt kahele, Leedul suisa ühele, viitas Korvpalliliidu kohtunike divisjoni juht Aare Halliko, kes ka ise 60+ hulka kutse saanud.

„On väga võimalik, et saame kaks kohta, on muidugi ka võimalus, et me ei tee kumbki ära testi. Samas, füüsilist testi septembrikuisel seminaril tegema ei pea, nad arvestavad jooksutesti video baasil, see on Eestis tehtud. Ametlikku kinnitust niisiis täna veel pole, aga juba see 60+ hulka arvamine on meie kohtunike tööle suur tunnustus,“ sõnas Halliko.

Halliko lisas: „Üle 30 kohtuniku arvati Euroliiga ringist välja, uusi kutsuti vaid viis. Seda enam on see tunnustus Rainile, kes Euroopa väljakutel on vilistanud kõigest kaks aastat. Kui mind valiti, oli konkurents 90-100 hulka, mitte 60+ sekka.“

Rain Peerandi vilistas sel suvel U18 neidude B-divisjoni ja U16 noormeeste A-divisjoni pronksimänge. B-divisjoni pronksimäng on selle turniiri üks kõige olulisemaid, kuna võitja lunastab uueks hooajaks pääsme A-divisjoni.

Eelseisvas EM-tsüklis on Rain Peerandi kohus õigust mõista vanemkohtunikuna Islandi ja Küprose mängul ning kolmanda kohtunikuna Slovakkia ja Montenegro mängul.

Euroliiga hooajaga tehakse algust juba 12. oktoobril.