Eelmise nädala neljapäeval-reedel oli universiaadikoondis Helsingis vastamisi Soome universiaadi- ja U20 koondisega.

Universiaadikoondiste mõõduvõtus jäi Eesti põhjanaabrile alla suurelt – 69:97 - ning koondise peatreener Indrek Visnapuu pidi tunnistama, et suuresti jäime vastasest maha nii pikkuses kui agressiivsuses. Soome U20-le kaotas meie koondis 61:68, kuigi kolmandal veerandil veel juhtis.

Helsingis käisid koondisega Rain Koort, Mihkel Kirves, Martin Paasoja, Jaan Puidet, Rait-Riivo Laane, Aleksander Kaaberma, Sten Olmre, Martin Jurtom, Maik-Kalev Kotsar, Janari Jõesaar, Saimon Sutt, Heivo Parrol. Koondisse kuulub ka Martin Dorbek, kes tol hetkel viibis 3x3 koondisega Bakuus Euroopa mängudel.

Pärast teist kohtumist sõnas võttis peatreener Indrek Visnapuu mängud kokku: "Kuna oleme lühemad ning pikemaks me ei saa (lisandub vaid Martin Dorbek), siis on meie šanss üksnes tõhustada agressiivsust, mängu intensiivsust."

Eesti läheb universiaadile kaitsma 2013. aasta kõrget seitsmendat kohta. Universiaadil on Eesti meeskonna vastasteks alagrupis Lõuna-Korea, Saksamaa, Hiina, Angoola ja Mosambiik. XXVIII suveuniversiaad toimub Lõuna-Koreas Gwangjus 3.-14. juulini.