Eestlannad vajasid viimasest mängust võitu, et tagada pääse veerandfinaali. Kaotuse tõttu sammuvad kaheksa parema hulka aga hoopis iirlannad, Eesti jätkab nüüd aga mänge maksimaalselt üheksanda koha peale.

Mängus Iirimaaga jäid eestlannad tagaajaja rolli juba esimesest veerandist alates. Kolmandal veerandil oli vahe kohati isegi üle 20 punkti, pisut parem mängu lõpp tegi kaotusnumbrid veidi viisakamaks.

Eesti parimana kogus Mariann Adelbert 16 punkti ja 9 lauapalli. Kahekohalise punktiarvu sai kirja ka Polina Ignatjeva, kelle arvele märgiti 10 silma.

Kohamängudel tuleb Eestil esimesena vastamisi minna Šotimaaga. Matš peetakse reede õhtul kell 22.

"Ütlen ausalt, nad lõid meid kohe nokki...!" vahendab korvpalliliit naiskonna peatreeneri Jaanus Levkoi sõnu. "Me panime esimesed kümme viset mööda ja asi läks hapuks. Nad said hoo sisse ja ega me neid pidama enam saanudki. Tunnistan, nad olid tugevamad, siin mingist taktikalisest õnnestumisest või mõõdapanemisest pole mõtet rääkida."

Levkoi kiitis vastast: "Pikad, sihvakad tüdrukud, kolm 190 cm pikkust liikuvat mängijat. Väga universaalsed. Mängisime Iirimaaga nüüd teist korda ja esimene kord muuseas oli see, kui aastal 2014 mängisime ennast A-divisjoni. Toona võitsime neid ühe punktiga... Igatahes neidude korvpallis on tegu tugeva uue tulijaga, kel on taset küll."