Visketabavusega hädas olnud Eesti jäi avaveerandi järel 13:23 kaotusseisu. Teisel veerandil tehti vigade parandus ning poolajaks vähendasid Marko Parkoneni hoolealused vahe minimaalseks 35:36, vahendab basket.ee. Viskeid tabasid eestlased väljakult vaid 28-protsendiliselt (11/39). Samuti kogunes 10 pallikaotust.

Tasavägiselt kulgenud kolmanda veerandaja järel haaras Eesti 58:56 edu. Otsustavad neljandikku alustas kodumeeskond vahespurdiga ning lätlased olid sunnitud aja maha võtma. Eriti tulises hoos oli Kristen Kasemets, kes tabas järjest kaks kaugviset. Vahepeal juba 11-punktilise edu saanud eestlased lasid kaks ja pool minutit enne lõppu vastased nelja punkti kaugusele (78:74). Mängu lõpp kiskus eriti pingeliseks, kui 10 sekundit enne kohtumise lõppu oli vahe vaid üks korv, 80:78. Eestlaste praagi järel läks veel pall lätlastele, kes ei suutnud rünnakut realiseerida. Lõppseis 82:78 ja turniirivõit Eestile.

Meie parimatena tõid Kristen Kasemets 16, Hugo Toom 15 ja Johannes Kirsipuu 14 punkti, 10 lauapalli ja 7 resultatiivset söötu. Kriss Helmanis tõi lätlastele 18 punkti.

Paremusjärjestus:

I – Eesti
II – Leedu
III – Läti
IV - Rootsi

Eesti U16 koondis mängib 10.-18. augustini Serbias, Novi Sadis Euroopa meistrivõistluste A-divisjonis, kus kuuluvad ühte alagruppi Prantsusmaa, Gruusia ja Itaaliaga. U16 koondise peatreener on Marko Parkonen ning abitreenerid Rein Raam ja Martin Rausberg.