Juunioride koondise peatreener on Raido Roos, esimene treener Heiko Rannula, teine treener Reinar Hallik ning kolmas treener Esko Tõnisson.

Hoolimata pikast puudujate reast on tänaseks valik tehtud – tosin mängumeest, kes alustasid lõuna ajal lendu Bulgaariasse.

„Eks läheme ju ikka võitma, hoolimata mitte just pikast pingist. Tõsiseid mänge tuleb alagrupis vähemalt kolm, edasi aga saab vaid kaks meeskonda. Hoolimata hulgast puudujaist läheme võitlema ja eks me siis näe,“ sõnas treener Heiko Rannula.

Koondis pidas ka eelnevalt neli kontrollmängu: Lätiga mängiti võõrsil 73:77, Gruusiaga Riias 70:87, Läti U-18 koondisega Pärnus 60:82 ning Rootsi eakaaslastega koduses viimases mängus 58:60.

U20 vanuseklassi olulisemad puudujad on Sander Raieste, Kristian Kullamäe, Kaspar Treier (kõik kolm meeste koondises), Matthias Tass, Carlos Jürgens (mõl NCAA suvine ettevalmistus), Hugo Erkmaa, Robin Kivi.

Sünniaasta poolest võiks tegijaks olla ka Arnold Mitt (20-211). Noormees sai lõppenud hooajal siiski Itaalia Serie A2-s Montegranaro eest episoodiliselt platsile vaid kahes kohtumises.

Vastased Sofias EMi B-divisjoni B-alagrupis (13.-22.07) on Slovakkia, Albaania, Moldova, Sloveenia ja Bulgaaria. Kohe esimesel õhtul on ees kõva proovikivi – mäng Slovakkiaga. Tõsiseid vastaseseid on veel kaks – Sloveenia ja Bulgaaria. Albaania ja Moldova peaks olema jõukohasemad.

Eesti koosseis: Märt Rosenthal, Tom Kaldre, Sten Saaremäel, Hendry Engelbrecht, Ilja Stankevitš, Joonas Sein, Gregor Ilves, Martin Otto Parve, Ander Talu, Ron Arnar Pehka, Tormi Niits ja Eric Schmalz.