Endine Keila korvpalliklubi mängija, nüüdne meistriliiga tasemel A-kategooria kohtunik ja korvpallikohtunike kogu juhatuse liige Rannamets (37) on sattunud teravasse vastuollu eetikanormidega.

"Saime alaliidu sekretariaadilt vajalikud materjalid, vaatasime need läbi ja leidsime, et korvpalliliidu põhimääruse ja eetikakoodeksi alusel on Rannamets toiminud selgelt ebaseaduslikult," kinnitas Delfi ja Eesti Päevalehe infot alaliidu aukohtu juht Aadu Kana.

Endine korvpalliliidu president ütles, et tal puudub voli juhtumi täpsetest üksikasjadest kõnelda, küll aga lisas ta: "Eetilisi norme arvestades polegi väga suurt vahet, kas asetad panuseid enda või võõrastele korvpallimängudele - rikkumine on igal juhul, siin polegi midagi arutada. Aga seal oli nii üht kui teist."

"Meie poole korvpalliliit ses küsimuses otseselt ei pöördunud, küll aga edastasime omapoolse arvamuse suusõnaliselt. Kui andmed on tõendatud - nagu korvpalliliit kuuldavasti väidab - ei näe meie sellisel kohtunikul enda ridades enam kohta," sõnas korvpallikohtunike kogu esimees Atso Matsalu. Kuuldavasti asus samale seisukohale ka korvpalliliidu juures tegutsev kohtunike komisjon. "Aga rõhutan: meie pole näinud ühtegi paberit, kõneleme "kui" vormis ja ootame alaliidu otsust."

Kana ei soovinud aukohtu alaliidule edastatud otsust - mis oli väidetavalt kaheaastane vilistamiskeeld - täpsemalt lahata, nimetades seda sarnaselt Matsalule üksnes soovituslikuks.

Rannamets: ma ei ole panustanud oma mängudele

Rannamets ise teatas algselt, et ei soovi toimuvat kommenteerida, kuid vastas siis kirja teel: "Ma ei eita, et olen kunagi teinud enda nimelt panuseid korvpallimängudele, kuid endale teadaolevalt ei ole kunagi teinud panuseid oma mängudele. Seetõttu ei saa ka rääkida mängu mõjutamisest. Kohtunike komisjoni ja aukohtu otsust ei oska ma kommenteerida, sest mul puudub igasugune teave, et nad on midagi otsustanud. Edasise tegevuse osas saaks kommentaare anda alles pärast otsust."

Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi kinnitas, et kõnealuses juhtumis on menetlus teoksil ning lisas: "Juhatus arutab seda teemat 16. veebruari korralisel koosolekul. Kuna tegemist on poolelioleva looga, ei ole kohane täna rohkem detaile avada."