FIBA Euroopast kinnitati esmaspäeval Delfile, et järgmisel suvel Sloveenias toimuva finaalturniiri alagruppide loosimisel paigutatakse meeskonnad tugevusgruppidesse valikturniiri tulemuste järgi, peamiseks kriteeriumiks seejuures võiduprotsent, mitte alagrupis saadud koht.

Seega, kui Iisrael kaotab teisipäeval Serbiale ja lõpetab valikturniiri 6 võidu ja 4 kaotusega, tähendaks see loosimisel kõige nõrgemasse gruppi paigutumist - saldo 6-4 jääb alla teistest valikturniiri alagruppidest 5 võidu ja 3 kaotusega edasipääsenutele. Serbias võites kerkiks Iisrael aga igal juhul 7-3 saldoga tugevuselt järgmisse loosigruppi.

Iisrael võiks soovida Serbiat võita ka selleks, et potentsiaalselt ülitugev konkurent finaalturniirilt eemale jätta. Vähemalt finaalturniiri alagrupis ei saaks Iisrael ja Serbia mõlema edasipääsu korral siiski kokku minna - mõlemad paigutuks 6 võidu ja 4 kaotusega kõige nõrgemasse loosigruppi.

Voor enne valikturniiri lõppu on seega ka ebaselge, kuivõrd kasulik Iisraelil ikkagi oleks nõrgimasse loosigruppi langemist vältida - kaotuse korral poleks välistatud, et tollesse gruppi satuks üheskoos just suured korvpallimaad Iisrael, Serbia ja Türgi. 

Eesti kohtumine algab kell 18, Serbia-Iisrael kell 21.30.