Hispaanias veedetud aja jooksul jälgisid eestlased klubi treeninguid, tegid külastuse klubi “kööki” ehk kontorisse ja kodusaali, vestlesid noortetöö direktoriga ning said osa Euroliiga kohtumisest, milles kodumeeskond alistas legendaarse serblase Željko Obradovići juhendatava Istanbuli Fenerbahçe Ülkeri.

Viilup jäi koolitusel nähtuga väga rahule: "Väikese linna klubi nagu Paide KK Seitse jaoks oli palju kasulikku ja harivat. Nii suure klubi nagu seda on Baskonia klubi töökorralduses, treeningute organiseerimises kui ka treeningute läbiviimises on alati suuremaid või väiksemaid nüansse, mida jälgida. Noorte mängijate individuaalsed treeningud klubi raudvara Iñaki Iriartega jätsid väga sügava mulje."

1.	Eesti delegatioon ja Baskonia raudvara Iñaki Iriarte.

Viilupi mõtet jätkas Einaste: "Olles osalenud mitmetel rahvusvahelistel koolitustel, katsetel ning laagrites, ei saa öelda, et midagi nö maailma pööravat nägime. Samas andis nähtu palju ideesid, kuidas ka meie klubi programmi arendada ja kuhu suunda liikuda. Suurima elamuse pakkus mulle isiklikult kohtumine klubi legendi Iñaki Iriartega ehk treeneriga, kes teinud koostööd kõigi Baskoniast suurde korvpalli jõudnud mängijatega. Näiteks viibiski Iriarte äsja kaks nädalat Atlantas, kus taaskord treenis Tiago Splitterit."

Õppereisil Vitoriasse kohtusid eestlased ka samas mängiva KK Viimsi kasvandiku Sander Raiestega. Raieste sõnul on sealsed tingimused ja keskkond arenguks suurepärased. Treenides nii individuaalse kava alusel, duubel- kui ka Baskonia esindusmeeskonnaga, tõi Raieste välja just individuaalsete treeningute kasulikkuse ning esindusmeeskonna mängijate väga toetava ning sõbraliku suhtumise.

3.	Eesti delegatioon ja Baskonia ridadesse kuuluv Sander Raieste.