Projekti eesmärk on külastada erinevaid koole üle Eesti, et viia läbi näidistunnid ja kutsuda algklasside õpilasi korvpalli mängima. „Soovime parandada koolide kehalise kasvatuse tundide varustust ning loodetavasti saavad õpetajad ka uusi häid ideid, mida tundides teha. Ühtlasi viiakse järgmise aasta alguses läbi ka koolitused õpetajatele,“ sõnas projekti koordinaator Jalmar Joosep Saar.

Näidistund on mõeldud esimese õppeastme (1.-4. klass) lastele, kus tehakse erinevaid korvpalliharjutusi ja mänge. Kohale on kutsutud ka meeste Olybet Eesti-Läti korvpalliliiga, Saku I liiga ning Naiste meistriliiga klubide mängijad, kes näitavad harjutusi ette ning teevad lastele lõbusa viskevõistluse. Lisaks kaasatakse kohalikke korvpallitreenereid ja külastatava kooli kehalise kasvatuse õpetajaid.

Igale koolile antakse üle korvpallivarustus (särgid, pallid) ning lastele jagatakse informatsiooni läheduses asuvate korvpalliklubide kohta, et pakkuda treeningvõimalusi.

Kokku registreeris projekti raames 145 kooli. Koolide valikul lähtus alaliit eeskätt kriteeriumist, kas koolis tegutseb mõni korvpalliklubi ja millised kohalikud klubid projekti teostamisele kaasa aitavad. „Jagasime koolid ära kahe õppeaasta peale, et tõsta näidistundide ja koolituste kvaliteeti,“ lisas Saar.

100 kooli projekt alustab novembri keskpaigas ning koole külastatakse mai lõpuni. Täpne ajakava on veel koostamisel.