Eesti alustas esimest ja kolmandat veerandit ühe viisikuga, teist ja neljandat teise viisikuga. Mängu algviisikusse kuulusid Rait-Riivo Laane, Rain Veideman, Erik Keedus, Joonas Järveläinen ja Kristjan Kitsing. Teise veerandi algviisik oli Sten Sokk, Martin Dorbek, Tanel Kurbas, Indrek Kajupank ja Reinar Hallik. Veel osalesid kohtumises Jaan Puidet, Martin Paasoja, Toomas Raadik ja Rain Raadik. Tribüünil istusid Gregor Arbet ja Timo Eichfuss, kirjutab basket.ee.

Kollasärkides Kosovo oli algul päris pehme ja väsinud moega. Eesti läks juhtima koguni 10:0 ja 14:3, kuid avaveerandi lõpuks oli seis 21:16. Teisel veerandil saavutas Eesti edu 36:24, poolajaks säras tablool kümnepunktine paremus 42:32. Eesti mäng oli paiguti rõõmustavalt kiire.

Kuna peatreener Tiit Sokk mängitas mehi viisikute kaupa, on pikem kirjeldus või analüüs üsna mõttetu. Mängu lõpus, kui Eesti mäng ümaramaks muutus ja me 15-punktises eduseisus teravuse kaotasime, tuli vastane tänu üsna hulludele kaigvisetele korra ka päris lähedale (Eesti ees 69:67), kuid lõpp kaldus siiski vähem eksinud Eesti koondisele.

Lõpuks üheksapunktine võit 76:67. "Homme võidame meie," muigas Kosovo koondise arst Merkur Dobroshi, kelle reisi peamiseks sihiks on jõuda ka vanalinna. Ülesüldse on tegemist üsna sõbraliku seltskonna, kelle lähiminevikku varjutab sõjast räsitud maa ja lugu.

Kui muidu kõnealune kinnine harjutusmäng ehk ei lähe ajalukku, siis ühe asja poolest küll: Rain Raadik pani kolmandal veerandil Justin Doellmanile bloki.

Peatreener Tiit Sokk lausus: "Ega üldjoontes väga mingeid järeldusi siit teha polegi. Esimese mängu kohta polnud viga. Viskasime küll palju mööda, aga need olid visked korralikelt positsioonidelt. Andsime ka liiga lihtsaid korve vastasele; kuna oli mitteametlik mäng - seda enam oleks teatud olukordades pidanud veaga maha võtma. Natuke hätta jäime kaitses ka nende kiirete ja üks-ühe vastu."

Puudujate kohta ütles Sokk: "Seda ütlesin ka eile pressile, et Eichfussi jaoks tõenäoliselt on koondisesuvi põlvehäda tõttu läbi. Arbet harjutab hetkel individuaalse plaani järgi, lähemates mängudes ei osale, kuid liitub meiega tõenäoliselt pärast Rumeenia turniiri."

Kosovo jaoks on laupäevane mäng üldse esimene rahvuskoondise mäng pärast iseseisvumist Serbiast. Seega - igati ajalooline kohtumine. Nii et, hoolimata olümpiast, mäng algab Saku Suurhallis kell 19. Enne mängu algust austatakse juubilari Aleksei Tammistet (70).