Gruusia koondisele on Tallinna turniir oluliseks proovikiviks enne septembrikuist Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri Leedus. Gruusia tuleb Eestisse täiskoosseisuga, eesotsas Zaza Pachulia, George Shermadini ja Vladimer Boisaga. Unustada ei saa ka eesti korvpallisõpradele tuttavaid George Tsintsadzet ja Viktor Sanikidzet.

Eesti koondisel on vastu panna äsja Siena Montepaschiga lepingu sõlminud Kristjan Kangur, Itaalias Cimberio Varese klubis mängiv Janar Talts ning Eesti võidukast A-divisjoni jõudnud U20 koondisest Rain Veideman.

Rootsi koondises tuleb Tallinnasse näiteks NCAA-s mängiv Brice Massamba ning Balti liigast tuttavaks saanud Norrköping Dolphinsi ääremängija Anton Saks.

USA üliõpilaskoondis on kokku pandud erinevate NCAA esimese divisjoni ülikoolide palluritest, näiteks Notre Dame, Syracuse, Kansas State, Purdue. NCAA (National Collegiate Athlethic Association) on USA üliõpilasliiga, mis koosneb kolmest divisjonist. Esimene divisjon on jagatud 32 konverentsiks, kus osaleb kokku 346 kooli. Märtsikuus toimuvad play-off’id mida kutsutakse „March Madness“. Aprilli alguses toimub Final Four ehk „The Dance“, mis on üks populaarsemaid spordiüritusi Ameerika Ühendriikides.

2003. aasta suvel mängis Tallinnas kaks mängu eesti klubidega Illinoisi Ülikooli korvpallimeeskond, kus säras Utah Jazzist lõppenud hooajal New Jersey Netsi vahetatud Deron Williams. Samuti välkkiire tagamängija Dee Brown, kes valiti 2006. aastal NBA Draftis Utah Jazz’i poolt, kuid karjääri jooksul on mänginud nii NBA-s, Iisraelis Tel Avivi Maccabis, Itaalias Air Avellionos kui Hiinas. Illinoisi eest mängis ka Euroliiga tänavuse hooaja veerandfinalisti Valencia ääremängija James Augustine.

Eesti koondise mängud algavad kõikidel päevadel kell 20:00, ülekande mängudest teeb ETV2. Mängu vaheaegadel publikumängud G4S-i auhindadele.