Kes täpselt Eestit EM-tsüklis esindavad, jääb korvpalliliidu treenerite nõukogu otsustada. Samuti selguvad alles EM-kvalifikatsiooniturniiride toimumise ajad ja kohad.

„On heameel, kuid samas ka privileeg, et saame panna välja suveks veel kaks koondist tiitlivõistluseks. Usume ja loodame, et meil leidub nii naiste kui meeste seas häid kooslusi, kes võiksid meid kõrges rahvusvahelises konkurentsis vääriliselt esindada,“ sõnas Korvpalliliidu president Jüri Ratas.

Ajaloost niipalju, et 2014. aasta suvel rabelesid mehed välja finaalturniirile, seal üliraskest alagrupist edasi, kus alistati teiste seas näiteks Venemaa. Hiljem pidime veerandfinaalis tunnistama Sloveenia 14:13 paremust. Tol EMil esindasid Eestit Siim Raudla, Ardi Oja, Renato Lindmets ja Martin Dorbek.

Hea esinemine 2014. aasta EMil tagas Eesti meestele koha ka Bakuus mullu juunis toimunud Euroopa mängudele. Seal pidi Eesti, kes esines eelneva suve koosseisus, tunnistama alagrupis Itaalia, Kreeka ja Serbia paremust (sh kahele viimasele kaotati vastavalt kolme ja ühe silmaga) ning kaheksandikfinaalis kaotati seejärel hilisemale meistrile Venemaale viimase sekundi korvist 18:19.