"Usun, et enamik inimesi oleks samamoodi talitanud, kui oleks näinud inimest autos, kelle elu ohus," arvas üheksakümnendate lõpus Eesti korvpallis nähtaval kohal olnud, praegu Lääne-Virumaal Porkunis pensionipõlve veetev hollandlane.

Ta märkas esmaspäeval teel Rakverre põllule sõitnud autot, oimetu juht roolis. "Läksin lähemale, mootor käis väga kõvasti, aknad olid purunenud. Vabastasin jala gaasipedaalilt. Juhiuks oli kinni kiilunud ja ma ei suutnud seda avada," kirjeldas Delfile 66-aastane mees, kes aastatel 1997-99 juhendas peatreenerina Eesti meeste korvpallikoondist.

Märgates mootorist tulevat suitsu püüdsid van Gent ja samuti appi tõtanud veokijuht tuld kustutiga summutada, ent see ei õnnestunud. Seejärel haaras ta labida, et mullaga tulekahju takistada. Mõnda aega see mõjus, ent peagi enam mitte.

"Ühel hetkel lahvatasid leegid ja must toss. Kõrvaistuja uks oli lahti, sisenesin sealt, panin käed tema käte alla ja tõmbasin, nagu jaksasin. Kuidagi õnnestus ta välja lohistada. Üks veokijuht oli veel peatunud, kahe mehe abiga saime ta põlevast masinast kaugemale," meenutas van Gent, kes lahkus pärast politsei sündmuspaigale jõudmist.

Politsei teatel toimus liiklusõnnetus esmaspäeval kella 13.30 ajal Lääne-Virumaal Rakvere vallas Lasila-Levale maantee 4. kilomeetril, kus sõiduauto Opel Vectra, mida juhtis alkoholi tarvitamise tunnustega 72–aastane Johannes, sõitis vasakkurvis teelt välja vastu kivi. Auto süttis põlema. Sõiduauto juht toimetati Rakvere Haiglasse.