Täna alustasid Tallinnas treeningulaagrit kümme koondisesse pürgivat mängijat: Kalev/Cramoga Eesti meistriks tulnud Indrek Kajupank, möödunud hooajal TÜ/Rockis pallinud Tanel Kurbas ja Timo Eichfuss, TYCO Rapla liikmed Rait-Riivo Laane, Sven Kaldre ja Martin Paasoja, Erik Keedus ja pärast põlveoperatsiooni individuaalkava järgi harjutav Jaan Puidet TTÜ-st, Toomas Raadik KK Pärnust ning uuest hooajast USA-s Texase Pan-American’i ülikoolis jätkav Janari Jõesaar. Samuti liitus kohe ettevalmistusega koondise põhikoosseisumees Sten-Timmu Sokk, kes teenis eelmisel hooajal leiba Rumeenias. Esmaspäevast tulevad laagrisse ka Rain Veideman ning praegu end Itaalias ühel treeningukogunemisel näitamas viibivad Kristjan Kitsing (Kalev/Cramo) ja Rain Raadik (TTÜ).

"Kõik on võimalik," vastas Tiit Sokk küsimusele, mis šansid on noorematel mängijatel koondise kaheteistkümne korvpalluri hulka pääseda. "1986. aastal olin NSV Liidu teises koondises. Mängisin ühe kuu jooksul hästi ja mind kutsuti MM-iks põhikoondisesse (NSV Liit võitis MM-il hõbemedali – toim). Kõik oleneb endast. Elu on lihtne, kõik pannakse väljakul paika, sellest pundist on varianti ainult parimatele."

Teisi koondise põhitegijaid peale Veidemani ja oma noorema poja soovib Tiit Sokk näha 17. juulil algavas teises treeningulaagris. USA Wichita State’i ülikooliga liitunud Rauno Nurgerit ootab peatreener koondisesse augusti teises pooles. Kõige ebatõenäolisemaks pidas ta hetkeseisuga Kristjan Kanguri ja Siim-Sander Vene osalemist suvistes koondise mängudes. "Nad võiksid augustis korraks koondise juurde tulla, kas siis mängivad või mitte," nentis Tiit Sokk.