Pikemaid mehi kui 212-sentimeetrine Kotsar ja 208-sentimeetrine Nurger, meil hetkel korvi alla võtta pole. Kristjan Kanguri ja Janar Taltsi eemalejäämine on tekitanud olukorra, kus korvi all kandubki põhiraskus noortele. Lisaks on positsioonile 5 võtta veel Kregor Hermet.

"Kui algselt jah-sõna andsin, lootsin ikka, et saan koos Kanguri ja Taltsiga trenni teha ning neilt paar õpetussõna saada. Läks aga niimoodi. Tuleb sellest olukorrast maksimum võtta," on Kotsar katsumuseks valmis.

Nurger lisas: "Alguses ei teadnud tõesti, mis seis on, aga juhtus nii, et tuleb hoopis meil hakata tõestama, et oleme suutelised seda tiimi edasi viima."

Kotsaril on üks koondisetsükkel sel suvel juba selja taga. Nimelt osales ta 3x3 MM-il Indoneesias. Sellegipoolest kinnitab mees, et mängud kaugel maal teda kuigi palju ei kulutanud. "Andsin endast muidugi kõik, et võita. Läks, nagu läks! Nüüd tulin uue emotsiooni pealt siia ja hakkan siin panema," lubas ta.

Kui Kotsar jätkab pärast suve South-Carolina ülikoolimeeskonnas pallimist, siis ülikooli lõpetanud Nurger loodab uue mängupaiga leida Euroopast. "Hetkeseisuga ootan lihtsalt, mis agent mulle räägib. Loodan teha koondises head mängud ja oma hinda veel tõsta," ütles Nurger, kinnitades, et teadmatus tuleviku osas koondisemängudeks keskendumist siiski ei sega.

Järgmisel nädalal MM-valikturniiri mänge jätkav Eesti korvpallikoondis kohtub neljapäeval kell 19 esimeses kahest kontrollmängust Soomega. Delfi TV teeb kohtumisest otseülekande.