Kohtumine peeti areenil, mis alagrupimängudes oli Eestile väga õnnelik paik. Kahest mängust kaks võitu, mõlemad lõpusekundite viskest. Kolmandat thrillerit samas saalis aga ei tulnud.

Austraalia alustas selgelt paremini ja pääses 10:0 ette. Eestil oli avaminutitel rünnak väga hambutu, harva jõuti normaalsele viskele. Veerandaja keskel tõi vahetusest rünnakutesse elu sisse Siim-Markus Post ja Eesti jõudis veerandaja lõpuks seisuni 19:24.

Teisel veerandil kärises vahe taas. Poolajaks oli Eesti taga 17 punktiga 31:48. Vastastel jagus energiat rohkem, meil tuli kaitses sisse lubamatult lihtsaid eksimusi.

Kolme veerandaja järel oli seis 59:75 ehk veerandaja Eesti võitis 28:27. Austraallased said veerandaja keskel kätte pea 30 punktilise vahe ja tundus, et neil tekkis kerge rahulolutunne. Eesti suutis selle momendi väga hästi ära kasutada ning kõrge pressingu abil 11:0 vahespurdi teha.

Neljanda veerandaja alguses jõudis Eesti korraks 14 punkti peale 61:75, aga lähemale enam mitte. Eesti resultatiivseim 21 punktiga Karl Johan Lips, Siim-Markus Post lisas 19, Mihkel Kirves 12 ja meeskonna kapten Oliver Metsalu 10 punkti.

Eesti mängib nüüd edasi kohtadele 13-16. Homne vastane on Norra, kes täna kaotas Mehhikole 75:81.

Austraalia universiaadikoondises enam kui pooled mehed (Naar, Krebs, Vasiljevic, McVeigh, Cooks ja Gak) õpivad ja mängivad USA ülikoolides. Esialgne koondis oli mõistagi 12-meheline, aga universiaadile tuldi 11 mängijaga. Duop Reath, kes pallib NCAA-s sai ettevalmistuse käigus vigastada ja uut mängijat tema asemele ei võetud.

Korra on Austraalia meeskorvpallurid jõudnud universiaadil ka medalile, 2013. aastal Kaasanis oldi Venemaa järel hõbedal.