Korvpallihuvilisele on igahommikune söök ja kohv suures söögisaalis omalaadne kogemus, sest päris tihti seisad buffeelaua järjekorras koos mõne NBA-s tegusid teinud mängumehega. Tekib tunne, nagu oleks kuskil suurturniiril.

Senegali NBA-mehest Gorgui Dieng, kes Eesti koondise vastu kahes kohtumises vastavalt 21 ja 19 punkti tõi, on juba palju räägitud. Minnesota Timberwolvesi keskmängijale ennustatakse korralikku tulevikku ning temast räägitakse suure lombi taga kui meeskonna põhiviisiklasest.

Kuid Dieng pole kaugeltki ainus staar, kellega Eesti koondislastel ja siin kohal olevatel maarjamaa ajakirjanikel tihti näiteks lifti tuleb jagada.

Suurimaks nimeks hotellis võib pidada Filipiini koondise tõelist tähte Andray Blatche'i. Siinsamas oma 28. sünnipäeva tähistanud 211-sentimeetrine mängumees on koondise põhimõtteliselt üksi MM-ile toonud - selline mulje jäi vähemalt, kui eile teda Egiptuse vastu mängimas nägime. Vajalikel hetkedel söödeti pall temale, keskmängija mõõtu Brooklyn Netsi äär tegi paar tehnilist liigutust, saatis palli jalgevahelt läbi ning pani nowitzkiliku-tagasihüppega palli kolmepunkti joone lähedalt korvi. Ei mingit üleliigset liigutust ega rahmeldamist.

(Blatche küsib hotelli ees parkivalt politseinikult teed lähima kaupluseni)

Lisaks Blatche'ile taob fuajees õhtuti dominot vastu lauda ning röögatab, kui mäng välja ei tule, aastaid NBA-s rollimängija kohta täitnud Francisco Garcia. Õhtuti peale mängu istub ta mõnikord koos kaaslastega taksosse ning põrutab tunniks-kaheks kuskile linna peale. Tihti mängitakse koos ka "all" piljardit.

Gorgui Dieng (24-aastane, 2.11m) - Minnesotas üks hooaeg, keskmiselt 4,8 punkti, 5 lauapalli mängus.
Andray Blatche (28-aastane, 2.11m) - NBA-s veetnud 9 hooaeg, neli hooaega mänginud ka play-offides. Karjääri jooksul toonud keskmiselt 20 punkti, 5,4 lauapalli.
Francisco Garcia (33-aastane, 2.01m) - NBA-s 10 hooaega veetnud ääremängija, neist kaheksa Sacramento Kingsis ja kaks Houston Rocketsis. Kolmel hooajal pääsenud play-offi. Keskmine puntkisaak karjääri jooksul on 8.

Vaata, mis lärmi tegid Filipiinid eile, kui Andray Blatche Egiptuse kolmele mängumehele korraga ära tegi.