Raplamaa poiste esindus läks turniirile ühe favoriidina, kuna kaks esimest etappi, mis toimusid Raplas ning Ventspilsis, läbiti kaotuseta.

Raplamaa poiste vastasteks olid Peterburis neli Venemaa tiimi ning üks Läti esindus. Kohe esimene vastane oli üks alagrupi tugevamaid - kahe esimese etapi jooksul vaid ühe kaotuse saanud Bratski tiim Venemaalt. Tegemist oli tõsise lahinguga, kus Raplamaa poisid, kes sel korral ei saanud kaasa lüüa päris täisrivistuses, pidid vastu võtma napi kaotuse 50:52.

Teises mängus alistati samuti tabeli tippu kuuluv Venemaa meeskond Admiralteiskaja 54:41. Kolmes järgnevas mängus toodi võidud Raplamaale märksa kergemalt - 61:37 alistati Orbita (Venemaa), 100:36 saadi jagu Centralnajast (Venemaa) ning 81:31 võideti Ventspils Sparsi (Läti).

Raplamaa sai etapil kolmanda koha. Kaotuseta jäi sel korral Gruusia 2002 koondis ning eestlastest ettepoole platseerus ka ühe kaotuse teeninud Bratsk.

Kolme etapi kokkuvõtteks võitsid Raplamaa poisid põhiturniiril esikoha ning tagasid pääsu superfinaali, mis toimub aprilli lõpus või mai alguses Poolas.