Mis meeskond on aga Nymburk? Sellest kirjutab lähemalt värske ajakiri Basketball: Tšehhi liiga suveräänne valitseja (10 meistritiitlit järjest) osaleb VTB liigas kolmandat korda, kuid Kalev/Cramoga pole seni kohtutud. Seda põnevam saab olema juba 10. oktoobril toimuv esmakohtumine Saku Suurhallis. Paberil tundub meeskond vägagi sisukas: teist aastat järjest mängivad siin Tšehhi koondislased Pavel Houška (29, 203), Vojtěch Hruban (24, 202) ja kunagine NBA täht Jiří Welsch (33, 199), rääkimata klubi „maskotist“ Petr Bendast (31, 203), kes alustab meeskonnas juba kaheksandat hooaega.

Veel tulevad Nymburki koosseisus Tallinna Slovakkia viimase aja kuulsaim korvpallur Radoslav Rančík (33, 207), Austria koondise liider Rašid Mahalbašić (22, 211), kes kogus kaks aastat tagasi Eesti vastu Saku Suurhallis 19 punkti ja 19 lauapalli, ning neli jänkit. Nimekaim neist on Chester Simmons (31, 196), kes mullu säras Samaara meeskonnas ja kostitas Kalev/Cramot kahes mängus kokku 42 punktiga. Scottie Reynolds (25, 188) on mullune Itaalia liiga paremuselt kolmas söödumeister, väga hea kaugviskaja Dylan Page (31, 204) mängis mullu Ljubljanas ja enne seda neli aastat Prantsusmaal ning noor mängujuht Jonathon Thompson (22, 193) tuleb Euroopasse otse ülikoolist. Mängujuhi kohustustesse on värvatud ka Rootsi koondislane Thomas Massamba (28, 183). Nimekas mees on ka Nymburki treeneripingil – leedulane Kęstutis Kemzūra (43).

Alar Varrak: „Nymburk on see aasta vaid ühe ametliku mängu mänginud. Euroliiga kvalifikatsioonis mängiti Banvitiga ja selle and kaotasid. Seda mängu varjutas muidugi peatreeneri tüli Scottie Reynoldsiga, kes selles mängus kaasa ei löönudki, kuid hetkeandmetel on siiski Tallinna saabumas. Küll on aga Nymburki ridadest Tallinna saabuvast nimekirjast puudu Chester Simmons. Nymburk on küll hästi komplekteeritud, kuid kodusaalis loodame siiski võidu võtta. Väga oluline on loomulikult ka rahva toetus kodumängudes ehk loodame saali võimalikult palju rahvast.“

Põhimängijad on Kalev/Cramol homme kõik rivis. Kuna kergemad vigastused siiski pidevalt ei võimalda 10 mehega trenni teha, kutsuti laenult tagasi Toomas Raadik, kes juba homme peaks ka Kalev/Cramo rivistuses olema.

Kell 18 algava kohtumise otseülekannet vahendab Delfi TV.