Viimaste nädalate jooksul, käsikäes kooliaasta algusega, on Eestist välismaale õppima ja mängima siirdunud mitmed noored korvpallurid: Maik Kalev Kotsar USA-sse, Matthias Tass Prantsusmaale, Kerr Kriisa ja Kaspar Kitsing Itaaliasse ja Karl Kristjan Karpin Hispaaniasse. Mõned on kohe-kohe minemas, nagu näiteks Ivo Van Tamm.

Iga välisklubi või ülikooli juurde mineku lugu on omaette eriline ja huvitav, kuid 19-aastase Ivo Van Tamme jõudmine Florida IMG Akadeemiasse niinimetatud preps-schooli toimus otseselt läbi NBA asepresidendi Kim Bohuny isiklike kontaktide. Tamme treener Indrek Reinbok jõudis NBA asepresidendi jutule tänu Martin Müürsepale, kellelt kevadel kontaktide saamiseks abi paluti.

********

Mõned päevad enne Eesti meistriliiga hooaja algust, täpsemalt 3. oktoobril leidis Valgas aset tähelepanuväärne sündmus: Valga-Valka korvpallimeeskond tegi debüüdi Läti meistrivõistlustel. Südi mänguga alistati Jurmala 67:61 ning näidati, et tegijad tahetakse olla nii Eesti kui Läti meistriliigas.

Valga-Valka komplekteeritus on parem kui eelmisel hooajal. Mullu oli klubis viis lätlast, tänavu kuus, lisaks toodi viimasel hetkel meeskonda väsimatu Valmo Kriisa. Kevadine Eesti meister, kel küll 41 aastat turjal, kuid soov meistriliiga tasemel mängida jätkuvalt olemas. Tartu Rock Kriisale lepingut ei pakkunud ja nii tuli mujal ringi vaadata. Valga-Valka puhul on põnevust lisavaks faktoriks Läti liigas mängimine.