Täna Valka mängima sõitev Saks meenutas Aarhusi klubi kui ühte töisemat ja mõnusamat paika, kus ta karjääri jooksul kunagi viibinud. Eestis on mehe klubideks olnud TTÜ, Kalev/Cramo, Rakvere Tarvas ja nüüd teist hooaega järjest "väike" Kalev.

"Kahe aastaga on nii mõndagi muutunud, aga Taani mängijad on enamasti samad. Paar meest on ka koondises põhimehed," rääkis Saks, pidades ilmselt silmas tagamängijaid Thomas Laerket ja Adama Darboed, kes osalesid 2015. aasta EM-valiksarjas kõigis kuues kohtumises. Taani kaotas kõik mängud, aga vastased polnud ka papist poisid: Valgevene, Makedoonia, Belgia.

Darboe tegi kaasa ka 2017. aasta EM-valiksarjas, kui alagrupis alistati kolmandal (!) lisaajal Saksamaa ja normaalajal Austria, kuid saadi ka neli kaotust ning jäädi grupis viimaseks. Grupis oli ka Holland. Nimetatud Saksamaa mängus tegi ta kaasa 38 minutit ja viskas 14 punkti.

"Kogu Bakkeni punt alates mängijatest lõpetades juhtkonnaga on väga professionaalne ja hea suhtumisega. Nalja seal ei tehta, mängitakse täie tõsidusega. Üks professionaalsemaid organisatsioone, kus ma kunagi mänginud olen, kõik toimis korrektselt," jätkas Saks.

Millised võiksid olla Bakkeni selle hooaja ambitsioonid eurosarjades, ei osanud Saks täpselt kommenteerida. Eelmisel hooajal võitis Bakken FIBA Europe Cupil oma alagrupi Tšehhi hiiu Nymburki ees. Järgmises vahegrupis jäädi leedulaste Juventusi, ukrainlaste Himiku ja belglaste Mons-Hainaut Belfiuse järel neljandaks. "Tavaliselt on neil väga tagasihoidlikud eesmärgid. Eelmiselgi aastal ei läinud nad üldse edasipääsu noolima, kuid vaevalt, et nad tänavugi kaotusemõtetega eurosarja tulid," arvas Saks.

Mängustiil? "Kiire jookse-viska mäng. Eks paistab, kumb õhtul rohkem oma rütmi peale surub."

Soovitusi Tartule? "Eks nad teavad oma skautingu pealt ise, kuidas neid murda. Kõige tähtsam on oma mängu mängida ja ise tempot dikteerida."

Kuigi Saks on Taanist naastes ikka endisele koduklubile pöialt hoidnud, tahaks ta sel nädalal näha Tartu võitu. "Eestlased peavad kokku hoidma," põhjendas ta.

Kas Kullamäe on sulle tänase mängu eel helistanud? "Põgusalt rääkisime, jah." Mis täpsemalt jutuks tuli, jäägu juba meeste endi vahele. Kõike ei maksagi letti laduda, sest eks oskab ka vastane Google Translate'i kasutada.

Tänane BC Tartu ja Bakken Bearsi kohtumine on kell 19 otse nähtav Delfi TV-s! Mängu kommenteerib Ivar Jurtšenko.