Kogu kohtumise esimene pool möödus väga pingeliselt. Meeskonnad olid mänguks hästi valmis ning kumbki ei andnud kummalegi midagi lihtsalt. Mängiti punkt-punkti mängu, kus esimese veerandaja järel oli mõnepunktiline edu Rakverel, seisuks 20:18. Teisel kümnendil kasvatas Tarvas on eduseisu 11-punktile. Liidripositsiooni neil hoida ei õnnestunud, kuna veerandaja teises pooles oli parem taas kodumeeskond, kes juhtis poolaja lõppedes 38:36.

Teisel poolajal jätkus pingeline heitlus. Sadolini spordihoonesse kogunenud pealtvaatajat ei pidanud mängus pettuma, sest põnevust jätkus kuni viimaste minutiteni. Kolmandal veerandajal jätkus tõuse ja mõõnadega mäng mõlemalt poolelt. Sel korral olid pooled vahetunud, algul oli aktiivsemaks pooleks Rapla, siis enne otsustavat kümmet minutit oli peal omakorda Rakvere 52:51. Viimasel veerandajal läks lahti Brandis Raley-Rossi soolo, kes Juris Umbrasko abiga tegid 12:0 vahespurdi, haarates liidripositsiooni lõplikult enda kätte. Rapla jõudis küll veel punkti kaugusele, kuid võit läks siiski Virumaale tulemusega 69:66.

„Oli tõeline kevadine mäng, mis tavaliselt play-off’dega tuleb. Täna oli täismaja, inimesed seisid ja istusid vahekäikudes. Kuigi me kaotasime, siis kogu see rahvas sai showd täie raha eest. Pingeline oli kuna viimase sekundini välja, kuna Sool oli hea võimalus mäng lisaajale viia. Kahju muidugi on kaotada, oleks tahtnud kodusaalis seda kolmandat kohta ära kindlustada aga meil Keerlest täna ei olnud, et meil on seal veel varu olemas. Liiga suureks kurvastamiseks põhjust pole hetkel,“ oli Rapla mänedžer Jaak Karp pärast valusat kaotust positiivselt meelestatud.

„Mu naisel ja Georg Otsal on täna sünnipäev, selline asi paneb ikka täiega pingutama,“ viskas Rakvere peatreener Andres Sõber nalja. „Mäng oli täielik thriller, Raplas oli saalis väga palju rahvast. Mul ei olegi sellist mängu sel hooajal vist olnud. Meie olime ees, siis võttis Rapla järgi, läks ette ja siis meie oma korda taas peal ja lõpp oli täiesti loterii. Hallik oli haige täna ja ei mänginud. Meeskond võitles hingega kõikide pallide eest ja poisid on praegusel hetkel väga tublid, müts maha nende ees,“ lisas Sõber.